Karaciğer kanseri nedeniyle tedavi gören Yahya Türker'in (19) doktorları, sağlığına kavuşabilmesi karaciğer naklinin yapılması gerektiğini bildirdi. Türker'in 22 yaşındaki ablası Ezgi Türker Yalçın'ın uygun dokuya sahip olduğu belirlendi. Maddi durumu iyi olmayan aile, ameliyat masraflarının karşılanması için Bolu Valiliği'nden yardım istedi.

Bolu Valiliği öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasında, yeterli bağışın toplanmasının ardından Türker'e ablasının karaciğeri, İstanbul'daki bir hastanede nakledildi.

Başarılı geçen ameliyatın ardından Bolu'daki evine dönen Türker'i ziyaret eden Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Bolu Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık, gence geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Ziyarette konuşan Özçimen, Türker'in ameliyatının başarılı geçmesine ve sağlık durumun iyi olmasına sevindiğini belirterek, naklin ardından ailenin yüzünün güldüğünü söyledi.

''3-4 ay yaşama şansı vardı''

Kardeşine karaciğerini veren Ezgi Türker Yalçın ise hastalığın teşhisinin ardından kardeşinin bir süre kemoterapi gördüğünü ifade etti.

Doktorların kendilerine kardeşinin hastalığının son aşamaya geldiğini, ''artık yapabileceğimiz bir şey yok'' dediğini anlatan Yalçın, şöyle konuştu:

''Doktorlar kardeşimi İstanbul'daki özel bir hastaneye götürmemizi tavsiye etti. Biz de oraya götürdük. Kontrollerde, 'kardeşime organ nakli' yapabileceklerini söylediler. Kardeşime yüzde 90 yaşama şansı verdiler. Yüzde 10 risk olduğunu da belirttiler. Bunun üzerine verici aradık. Birkaç kişi bulundu ancak uymadı. Son olarak ben test yaptırdım. Dokunun uymasıyla hemen gerekli işlemler yapıldı. Kardeşim ameliyata girdi. Ameliyatı güzel geçti. Allah'ın izni ile kardeşimi kurtardık. Ameliyat olmasaydı kardeşimin 3-4 ay yaşama şansı vardı''

Yahya Türker ise kendisini tekrar hayata bağlayan ablasına teşekkür ederek, sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.

AA