Şener, ''Türk ekonomisi küresel merkezlerin ihtiyaçlarına göre yapılandırılmaktadır, şekillendirilmektedir'' dedi.
 
Şener, partisinin Sivas il teşkilatının Paşabahçe Kütükev restoranda düzenlediği basın toplantısında, milletvekili genel seçimlerini değerlendirerek, Sivas'ta 2 ay boyunca yoğun bir seçim çalışması yaptıklarını ifade etti.
 
Bu yeni dönemin ülke açısından önemli riskler barındırdığını ifade eden Şener, siyasetin zor bir dönemeçte olduğunu söyledi.
 
Böyle bir zor dönemeçte milletvekillerinin, siyasi partilerin, meclisin her zamankinden daha basiretli olması gerektiğine dikkati çeken Şener, şunları kaydetti:
 
''Her şeyden önce terör olaylarının Türkiye'ye getirdiği, yanlış siyasetin getirdiği ayrıştırma ülkemizin en temel sorunlarından birisidir. Ülkemizde yıllardır kine, nefrete dayanan, kavgaya dayanan bir siyaset tarzıyla ülkemiz insanı adeta parçalanmıştır, ülkemizin birliğini, beraberliğinin bu süreçte büyük riskler taşıdığını görmekteyiz ve seçimlerin hemen arkasından bu ayrışma ortamının sonuçlarının ne olabileceğiyle ilgili endişeler ve kaygılarda artmış bulunmaktadır. Biz de Türkiye Partisi olarak Sivas'ın yıllardır meclise gönderdiği bir siyasi kimlik olarak bu ülkenin varlığından, geleceğinden sorumlu bir birey olarak bu süreci dikkatle izleyeceğimizi belirtmek istiyorum.''
 
''ÖNEMLİ DIŞ GELİŞMELER YAŞANIYOR''
 
Şener, Türkiye'nin hem ulusal bütünlüğünün hem de ekonomisinin küresel merkezlerin iradelerine teslim edildiğini savunarak, şöyle devam etti:
 
''Türk ekonomisi küresel merkezlerin ihtiyaçlarına göre yapılandırılmaktadır, şekillendirilmektedir. Bu her geçen gün daha yakından anlaşılır hale gelmektedir ve böyle bir ortamdan başta Sivas'ımız olmak üzere tüm ülkemizin işsizleri, emeklileri, işçileri, esnafı ve çiftçisi perişan durumdadır. Gelecekte zor günler tüm bu gelir gruplarını beklemektedir. Sanayinin rekabet gücü azalmıştır. Bu da ekonomimiz ile ilgili en önemli tehlike sinyalidir. Ancak şu ana kadar ki gelişmeler bu ekonomik gidişin doğru bir rotaya mevcut iktidar yapısıyla oturtulamayacağını açık seçik bir şekilde göstermektedir.''
 
Şener, önemli dış gelişmeler de yaşandığını, Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkelerinde yaşananların iki yönlü bir gelişme gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:
 
''Bunlardan birincisi bölgemizde küresel güçlerin taleplerine uygun yönetim sergilemeyen ülkelerin yöneticileri değiştirilmeye çalışılmaktadır. Bunun en belirgin örnekleri, Libya, Suriye ve İran'dır. İkinci ise küresel güçlerin ihtiyaçlarına ve taleplerine uygun bir yönetim biçimi benimsemekle birlikte yeni süreçleri idare edemeyecek artık yıpranmış olan yönetimler değiştirilmeye çalışılmaktadır. Bunun en belirgin örneği Mısır'dır. Mübarek gitmiştir ama şu anda aynı zihniyet, aynı politikalar yoluna devam etmektedir. Böyle bir ortamda küresel güçlerin ihtiyaçlarına uygun bir Orta Doğu oluşturulmaya çalışılırken, Türkiye'nin bunun rol modelliğini üstlenmiş olması hükümetiyle, Başbakanıyla sadece kendi ülkemiz açısından değil, tüm Orta Doğu ve İslam ülkeleri açısından Türkiye'nin önemli bir yanlışın içerisinde olduğu açıkça gözükmektedir.''
 
Bu iktidar yapısının, bu dış politika anlayışının bir an önce değiştirilmesi ve küresel merkezlerin ihtiyaçlarına uygun bir rol modelliğe Türkiye'nin soyunmaktan vazgeçmesi gerektiğini savunan Şener, ''Bugün siyasi yapıyı tahlil edecek olursak seçimler sonrasında ülkenin iç politikasıyla, bütünlüğüyle, ekonomik yapılanmasıyla bağlantılı olarak, hatta tüm bölgemizin yani Orta Doğu'nun, Kuzey Afrika ülkelerinin yeniden yapılanmasıyla bağlantılı olarak Türkiye'nin küresel güç merkezlerinin ihtiyaçlarına uygun bir politikayı benimsemiş olması ülkemizin geleceği adına en fazla kaygı duymamız gereken durumu göstermektedir'' dedi.
 
Şener, seçimlerin ardından Sivaslılara kırgın olup olmadığının sorulması üzerine ''Hayır, siyasette kırgınlık olmaz, siyaset kırgınlıklarla yürüyen bir iş değildir. Ben hayatımda insanlara kırılmadım. İkili ilişkilerimde de kimseye kırgınlık, küskünlük oluşturmadım. Dolayısıyla seçim sonuçlarına göre bir mutluluk veya kırgınlık yaşamamışımdır'' dedi.
 
Yemeğe, Türkiye Partisi İl Başkanı Ahmet Kuzu ile partililer katıldı. AA