Bugüne kadar başka sanatçılara verdiği 26 eserini iki CD'de yorumlayan Aksu, 3 adet de yeni besteyle birlikte toplam 29 şarkıyla müzikseverlerle buluşuyor. "Yürüyorum Düş Bahçelerinde" isimli albüm, çıkış tarihinin belli olduğu 6 Haziran'dan bu yana 90 bin adeti CD olmak üzere 100 bin sipariş aldı. Aksu, ilk CD'de slow şarkılara yer verirken 2'nci CD'yi hızlı şarkılara ayırdı.
Ebru Gündeş'ten dinlediğimiz "Kaçak", Sibel Can'ın seslendirdiği "Lale Devri", Sertab Erener'in okuduğu "Lal", Ferhat Göçer'in sesinden tanıştığımız "İzmir Yanıyor" ilk CD'nin ağır topları. İkinci CD'de ise dans etmek isteyenleri unutmayan Aksu, Hande Yener'in sevdirdiği "Kibir", Kenan Doğulu'nun sesinden geçtiğimiz yazı sarsan "Çakkıdı" ve Ceza ile düet yaptığı "Gelsin Hayat Bildiği Gibi" isimli eserler yer alıyor.

İşte albüm kapağı

Sezen Aksu'nun bir kakül ve dudaktan oluşan albüm kapağını, "Frida" ve "Kill Bill" gibi ünlü filmlerin afiş tasarımlarını gerçekleştiren ve Amerika'da reklamcılığın Oscar"ı sayılan Key Art ödülünü iki kez kazanan Emrah Yücel tasarladı.