Yalova merkeze bağlı Elmalık köyü yolundaki bir eve 29 Aralık’ta düzenlenen; üç polisin ve evde bulunan altı kişinin hayatını kaybettiği, sekiz polis ile bir bekçinin yaralandığı olaya dair ses kayıtları ortaya çıktı
Halk Tv'den İsmail Saymaz'ın haberine göre IŞİD'lilerin ses kayıtlarına ulaştı. Saymaz'ın konuyla ilgili yazısı şöyle:
Konuşma kaydı şu şekilde:
Birinci kadın: Müslümanlara zulüm var. Kafirler evimize baskın yapmış, ilah olarak Allah’ı seçtiğimiz için bize zulmediyorlar. Bizi, çocuklarımızı öldürmeye ant içmişler. Allah bunları kahretsin. Biz onun dininin yüceliği için, kafirler zillette olsun diye direniyoruz. Biz Müslümanız, tağutları reddettik. İşte kendini Müslüman olarak iddia edenlerin kafirliği apaçık ortadadır. Allah bu kafirleri öldürsün.
Erkek: Şu an Yalova’da baskın altındayız. Bizi öldürmeye çalıştılar. Birimiz şehit oldu, üçümüz yaralı şu an. Ve ikimiz de halen sağız. Hiçbir şey yapmadığımız halde evimizi bastılar. Bize sıktılar. Bu kadar zulmü paylaşın ey Müslümanlar. Şu an sahnenin ortasından size sesleniyorum. Olayın içindeyim. Kafirler durmadan saldırıyorlar. Musa abi iyi misin… Rabbimiz, kanun koyucumuz Allahtır dediğimiz için bunları bize yapıyorlar.
Birinci kadın: Allahın dini, cennet ucuz değildir. Ancak bunu canımızla malımızla alabiliriz. Allahın satışa sunduğu malı, cennet pahalıdır. Canımızı vermekten başka bunu elde edemeyiz. Bütün tağutları reddediyoruz. Biz yalnızca Allah’ı ilah kabul ediyoruz. Allah'ın hükmünden başka bir hüküm kabul etmiyoruz. (Evdekilere hitaben) Konuşmak isteyen var mı, şu an kayıt altına alıyorum.
İkinci kadın: Öldürüyorlar bizi, beş çocuğum var. Eşimi yaraladılar. Çocuk kadın dinlemeden canice saldırıyorlar. Bunların saldırısı sadece Allah'ın dinine, bizlere değil. Allah onlara cehennemi hazırlamıştır inşallah. Bizim için iki seçenek var. Ya şehadet ya zafer! (Bu konuşma Mehmet Cami Sordabak’ın eşi F.’ye ait. Ne F.’nin ne diğer kadınların ne de çocukların kılına zarar geldi. Polisler kadınları ve çocukları sağ çıkardı. F. halen cezaevinde.”
Birinci kadın: Firavunlar yeryüzüne hükmetsin diye bu zulmü yapıyorlar. Biz Firavunlara karşı kıyamda duran kimseleriz. Allah kafirlere yardım etmez. Bunlar çocuk, bebek, kadın demeden bizi tarıyorlar. Çünkü Müslümanız. Bunların derdi bizimle değil, dinimizle, akidemizle. Biz onların küfrünü reddediyoruz. Asla teslim olmayacağız. Biz Allah'a teslim olanlarız. Allah onlara cehennemi müjdelemiştir. Bize de cenneti müjdelemiştir.”
- Kim Allah yolunda ölürse şehit odur. Batıl sevdalar uğruna tabutların yolunda savaşanlar şehit olmazlar."




