Değerli okuyucularım, Aydın kazan ben kepçe dolaşıyorum. Özellikle köyler benim için çok önemli. Çiftçilerin yaşadıkları çok önemli.

   

Güriş’in Germencik’e bağlı köylerde zeytin ağacı ve incir ağacı dağıtım törenlerine katıldım. Köy muhtarı ve vatandaşlarla konuştum.

Köylünün durumu çok kötü, çiftçiliğe esas tarım girdilerinden mazot ve gübre fiyatları almış başına gitmiş, işte bu yüzden çiftçi kıpırdayamayacak durumda.

Köylü ile jeotermal ile konuşmalarımda ilk dönemde jeotermalden şikâyetimiz vardı şimdilerde yok diyor.

Özellikle Güriş’in Turanlar köyünün hemen yanında üretim yapan kuyuları var biz burada sebze ve pamuk üretiyoruz.

Dekar başına 600 kg üretim alıyoruz sebze üretiminde de bir sıkıntımız yok dediler.

Ayrıca Güriş sosyal konularda bize ve köyümüze yardımları var zaman bizleri elektrik üretimi yapan jeotermal kuyularına davet ediyorlar bilgi veriyorlar.

Güriş’in son zamanlarda yorumlara neden olan su buharı ortaya çıkaran üretim sistemi terk edilerek 130 MW santral kurulumları kapalı sisteme alınıp üretim santrallarından su buharı çıkmaması tedirginliğimizi azaltmış vaziyette diyorlar.

  

Çevreciler jeotermalden kanser var, ciğer hastalıkları var diyorlar, jeotermalciler de yok diyor.

Bu konular için ciddi araştırma istiyoruz diyenler var. Eskiden hidrojen sülfür kokusu gelirdi şimdilerde bu çok azaldı ifadelerini kullanıyorlar.

Devletin son dönemde çıkarmış olduğu yönetmelikle Jeotermal kuyularının sahalarında hidrojen sülfür 3 ayda bir verilerinin açıklanması yerine her gün limit dahilinde hidrojen sülfür ölçümü anlık baca gazlarından elektronik olarak izlenecek. Çürük yumurta kokusu ortadan kaldırılması sağlanacak bununla ilgili bacalara filtrelerde ilave edilerek sorun ortadan kaldırılmış olacak.

Turanlar Mahallesi Muhtarı Sn. Himmet İzmir

Peki, bu işlemler neden bugüne kadar yapılmadı?

Merdiven altı firmalarla son teknoloji üretim yapan firmalar niye ayrılmadı?

Türkiye’de sorun FİLİN ZÜCCACİYE DÜKKÂNINA GİRİP HER YERİ DARMA DUMAN ETMESİ. Sonra gerekli tedbirler alınıyor.

Aydın hala jeotermal ile ısıtılamıyor. Daire başı 100 TL ödeyecek olan Aydın Halkı 700 TL /Daire Başı doğal gaza para ödüyor.

DAİRELER KÖMÜRLE ISINIYOR Aydın, leş gibi kömür kokusundan isinden geçilmiyor. Balkonlara kurutma için çamaşır asılmıyor haberiniz olsun.