Başarı eşitliği reddeden bir öne çıkma yarışıdır” şeklinde çok güzel bir söz var.

Her yarışın kazananları olduğu gibi kaybedenleri de olur.

Hedefini yakalayabilenler başarılı, yakalayamayanlar ise başarısız addedilirler.

Bu mantıkla 24 Haziran seçimlerini analiz ettiğimiz de,

Aydın'da 4 vekil çıkaran Ak Parti başarılı, 3 vekil çıkaran CHP başarısızdır, ya da Kuşadası’nda % 54 oy alan CHP başarılı, % 19 oy alan Ak parti ise başarısızdır diyebiliyoruz..

Başarısızları başarılıymış gibi göstermeye çalışmanın hiç bir mantığı yoktur.

Başarının önündeki en büyük engel başarısızlığı kabullenmemektir.

**

24 Haziran seçimleri inceden inceye analiz edildiğinde, Cumhur ittifakının Aydın genelinde ciddi bir başarı elde ettiği görülür. Şayet yerel seçimlerde de bu ittifak sürdürülebilirse CHP'nin işi çok zor... Ak Parti ve MHP ellerindeki belediye başkanlıklarını muhafaza edebilecekler, bir kaç ilçe dışında Aydının bütün ilçelerini ve Büyükşehir’i hanelerine yazdırabileceklerdir..

Kuşadası, Didim ve Söke CHP’nin kesin üstünlüğü olan ilçeler. Ancak her nekadar CHP'nin kalesi gibi görünüyorsalar da, İyi PARTİ ve HDP bu ilçelerin kaderini değiştirebilecek oy oranına sahipler. Millet irtifakına kapıyı kapatmış görünen İYİ Parti, bu ilçelerde Cumhur ittifakına dâhil edilebilirse ya da toplumun her kesiminden oy alabilecek güçlü adaylarla seçime girilirse CHP’nin bu ilçelerdeki saltanatı sona erdirilebilir. Mevcut CHP’li başkanların düşük performansları ise önemli bir avantaj..

İYİ PARTİ sırf Erdoğan karşıtı siyaset yapmak için kurulmuş bir parti değildir. CHP’ye ne kadar yakınsa Ak PARTİ'ye de o kadar yakındır. Ya da CHP’ye ne kadar uzaksa Ak PARTİ ye de o kadar uzaktır.. Hele hele MHP ile aralarında hiç bir mesafe söz konusu değildir..

Yani ittifak yapmanın önünde hiçbir engel yoktur..

İyi Parti burnunun doğrultusunda gider, siyasetini Erdoğan karşıtlığı üzerinden sürdürmeye devam ederse Aydın'da bir tek belediye başkanlığı bile alamaz..

24 Haziran öncesi “İyi Parti’de gidişat iyi değil” başlıklı yazımda benzer bir yorumda bulunmuştum.. Dediğim ne yazık ki çıkmıştı..

**

Özellikle yerel seçimlerde kimse kimseye hilal-i Ahmer yararına oy vermez.. Tavanda olmayan ittifakı tabanda sağlamak kolay değildir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu gerçeği gördüğü için ittifakın devamı yönünde irade sergiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da ittifaka kapıları kapatmış değil..

Her iki liderin de ittifaka sıcak baktığı bir gerçek..

Beklentiler, dolaylı da olsa ittifakın devam edeceği yönünde..

**

Kuşadasında dillendirilen iddalı bir kaç söylemle yazımı sonlandırıyorum.

Metin Yavuz'lu Batı yakası sürprizlere gebe.. Cumhur ittifakı Söke, Didim ve Kuşadası’nı hanesine yazarsa kimse şaşırmasın.

MHP'nin destek verdiği bir Mustafa Savaş, banko büyükşehir belediye başkanı olur.

Kuşadası’nda ciddi anlamda bir taban desteğine sahip olan CHP’li eski belediye başkanı Esat Altungün, Ak partiden aday gösterilirse CHP’nin işi zora girer.

Özer Kayalı'nın yerine Ömer Günel, CHP'den aday yapılırsa, Fuat Akdoğan Kayalı’nın da desteğini alarak İYİ Partiden aday olacakmış. Fuat Akdoğan'ın “Özer'in yanında meclis üyesi bile olurum” demesi kurgulanan bu planın bir parçasıymış.

Siyasette senaryolar hiç bitmez…

Sağlıkla kalın…

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA