AA
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Savunma Bakanı Leon Panetta ile birlikte Ulusal Savunma Üniversite'sinde katıldığı panelde Suriye konusundaki soruya yanıt verdi.
 
Clinton, Türkiye'nin, Suriye halkına karşı bombardımanı durdurması, şehirlerden askerlerini geri çekip kışlalara dönmesini sağlaması ve gerçek geçiş sürecine başlaması için Esad rejimi üzerindeki etkisini kullanmaya yoğun biçimde çalıştığını ve bunun da kayda değer olduğunu söyledi.
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarını hatırlatan Clinton, bir soru üzerine "ABD'nin Esad'ın gitmesi gerektiğini söylemesi halinde, bunun tek başına çok etkili olmayacağını" dile getirdi.
 
 
ABD Dışişleri Bakanı, "Eğer bunu Türkiye söylerse, Kral Abdullah söylerse, diğer insanlar söylerse, Esad rejimi bunu görmezden gelemez. Bildiğiniz gibi geçmişten gelen problemler nedeniyle Suriye ile bizim çok ilişkimiz yok" dedi.
 
Clinton, ayrıca, ABD olarak, diğer ülkelerin de katılmasını ümit ettikleri daha güçlü yaptırımlar yönünde çaba harcadıklarını söyledi.
 
İNGİLTERE: MEŞRUİYETİNİ KAYBEDİYOR 
Bu arada İngiltere'den, Beşşar Esad'ın tüm meşruiyetini kaybetmekte olduğu yönünde bir açıklama geldi. 
 
Dışişleri Bakanı William Hague, Devlet Başkanı Esad'ın uluslararası toplumun şiddete son vermesi çağrılarına yanıt vermesinin zamanı geldiğini belirtti.
 
Esad'ın meşruiyetinin son parçalarını kaybetmekte olduğunun altını çizen Hague, Esad'ın muhalefete baskısını derhal durdurması gerektiğini kaydetti.