Değerli Aydınpost okuyucuları, bu haftadan başlamak üzere arada bir başlıkta da gördüğünüz üzere “AYDIN’IN LEZZET DURAKLARI” adı altında yemekleri bir gurme ve turizmci  olarak sizlere  anlatmaya  çalışacağım.

HAMURKAR BÖREK ile yolculuğumuza başlıyoruz.

Tarihçe:

1994 yılında İstanbul’da HAMURKAR BÖREK  patent ismiyle faaliyet gösteren firma  2000 yıllarda Aydınımızın  şirin  ilçesi  Söke’de  imalat fabrika tesisi  ve fabrika satış noktası açarak, Söke, Aydın, Nazilli, Kuşadası, Didim, Bodrum, İzmir Torbalı olmak üzere yaklaşık  15 şubesiyle günlük  taze üretimiyle faaliyet göstermekte. Benim de Aydın’da  ikamet  etmemden  ötürü Merkezde bulunan HAMURKAR BÖREK Hasan  Efendi Mahallesi Hükümet  Bulvarı No: 13 Yapı Kredi Bankası karşısı  Ramazan paşa, ve Kurtuluş mahallesi Adnan Menderes Bulvarı No: 98  Dörtyol  Garanti Bankası  yanında bulunan şubelerinde  yıllardır  börek üzerine  sabah kahvaltımı  veya  öğlen  yemeğinde  genellikle  kıymalı veya su böreği  yerim. İnanın lezzet  aynı lezzet, tad aynı tad. Hiçbir değişime uğramadan faaliyetleri devam ediyor.

HAMURKAR BÖREK’in Yetkilisi ERDAL KİRSİZ beyefendiye ulaştım sağ olsun hemen Ramazanpaşadaki şubeye  geldiler. Sorularımı arka arkaya sormaya başladığımda hoş bir sohbeti ile  taçlandırdık. Yeri gelmişken bu arada   dondurmayı da es geçemeyeceğim. Görüntüsü, tadı ayrı bir şahane. Gidenler ne demek istediğimi daha iyi anlarlar, Erdal  Bey’e  bu  işin sırrı ne, yıllardır değişmeyen tadın mahsuru  yoksa  bize anlatır mısın dedim ve kısa öz anlatmaya başladı.

“Sayın Aydın Abicim, yıllardır  yoğrulan emek Hamurkar Börek olarak, kullandığımız un baklava unudur ve kullandığımız kıymayı kendi ailemizin özel kasabından temin ediyoruz. Peynirini ise Gölcük’ten özel olarak üretiyoruz. Bir  diğer  önemli  malzemesi  ise  tabiki de  yağdır.

Piyasada bin bir yağ çeşidi vardır, ama biz börek yağı olarak değil baklava yağı ve tereyağı kullanıyoruz. Bundan dolayı asla mide yanması yapmaz, damak tadında unutulmaz bir lezzet bırakır ürünlerimizde başka katkı malzemesi bulunmaz. Bu ortamda, bu piyasada Aydın Beyciğim iddia ediyoruz ki ürünlerimizde katkı maddesi bulunmaz. Günlük olarak tap taze üretiyoruz ve sabahın ilk ışıklarıyla birlikte pişiriyoruz. Sıcak demli çaylarımızla birlikte değerli misafirlerimize sunuyoruz.

Sonuç olarak, DAMAK TADIN YOKSA ,YEMEK TADI DA OLMAZ!

hamurkar-borek.jpghamurkar-borek1.jpghamurkar-borek2.jpghamurkar-borek3.jpghamurkar-borek4.jpg

Aydınpost ANDROID'de TIKLA YÜKLE!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA YÜKLE!