Gözaltına alınan 4 şüpheliden biri çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, olayla ilgili tahkikatın sürdürüldüğü bildirildi. 
Edinilen bilgiye göre, önceki gün Köşk ilçesi’nde bulunan bir akaryakıt istasyondan az miktarda yakıt alıp sahte 100 TL ile ödeme yaparak üzerine gerçek para alan zanlılar aynı şekilde yol üzerindeki akaryakıt istasyonlarından yakıt almaya başladılar. 
Akaryakıt istasyonu görevlilerinden birinin durumu fark edip olayı polise ihbar etmesi üzerine polis, aracı içerisindeki 4 kişi ile birlikte yakaladı. Şahısların üzerinde yapılan aramada 14 adet sahte 100 TL’lik banknot ele geçirilirken, şüphelilerin benzin istasyonlarına da seri halde sahte para verip üzerine gerçek para aldıkları tespit edildi. Bu arda şahısların üzerinde de bir miktar sahte parayla yaptıkları ödemelerin üstü olarak çeşitli yerlerden aldıkları gerçek para ele geçirildi. 
Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan araştırma sonucu oluşturulan suç evrakları ile piyasaya sahte para sürmek suçundan adliyeye sevk edilen zanlılardan biri tutuklanırken, diğer 3 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.