Gün boyu devam eden yağmur için belediye tarafından çeşitli önlemler alınırken öğleden sonra da dolu yağdı. Bu arada, Kuşadası Liman Başkanlığı fırtına ve şiddetli yağmur nedeniyle Kuşadası Limanı"nda denize açılacak deniz araçlarının dikkatli olması uyarısında bulundu.
Kurak geçen bir yılı geride bırakan ve zaman zaman su sorunu yaşayan Kuşadası"nda bir hafta boyunca aralıklarla devam eden yağış yüzleri güldürdü. Yağışlarla birlikte kuyu sularındaki doluluk oranının yüzde 30 artığını ifade eden yetkililer, yağışların meteorolojinin belirttiği gibi bir süre daha devam etmesi durumunda, doluluk oranının yüzde 80'e kadar ulaşmasını beklediklerini belirtti.
Kuşadası İlçe Tarım Müdürü Hasan Göçmen, yağışların ilçede ve bölgede tarımı olumlu etkileyeceğini söyledi. Yağışları olumlu olarak değerlendiren Kuşadası İlçe Tarım Müdürü Hasan Göçmen, “ Yağışların bu seyirde devam etmesiyle hem yer altı su kaynakları canlanacak hem de zaman zaman sıfırın altına düşen ve don tehlikesi yaratan hava sıcaklıkları da 1-2 derece de olsa artmış olacaktır. Yağmurun bu mevsimde bol olması zeytinin de yüksek kaliteli bir yıl yaşayacağının göstergesi '' dedi.