Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından Instagram tarafından test edilen yeni bir özelliğin ilk durağı Türkiye oldu. Meta'ya ait şirket bu kez de TikTok benzeri bir yenilik üzerine çalışıyor. Şirket, yeni Hikayeler özelliğini Türkiye’de test ediyor.

Dünyanın önde gelen sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, üzerinde çalışmakta olduğu yeni Hikayeler özelliğini Türkiye’deki kullanıcılar aracılığı ile test etmeye başladı. Birçok kullanıcının her gün düzenli olarak ziyaret ettiği platforma gelecek özellikler vatandaşlar tarafından oldukça merakla ediliyordu.



Instagram, getirdiği bu son yenilikte yine ezeli rakibi TikTok’tan ilham aldığını söyleyebiliriz. Sosyal medya camiasında rakiplerine karşı öne geçmek isteyen şirket, bu kez de kullanıcılara dikey olarak kaydırılabilen Hikayeler özelliğini sunmaya hazırlanıyor.

Bu özellik ile birlikte, kullanıcılar artık hikayeleri, dikey yönde kaydırılarak atlayabilecek. Böylelikle kullanıcıların tıpkı TikTok’taki gibi Hikayeler arası geçiş yapmalarına olanak sağlayacak olan şirket, kullanıcılara alıştığımızdan farklı bir deneyim sunacak.

İnstagram, son zamanlarda yoğun olarak getirdiği güncellemeler sayesinde, kullanıcı kitlesini artırma hedeflerinde adım adım ilerlerken aynı zamanda rakiplerine göz dağı veriyor!

Instagram’ın yeni Hikaye tasarımı, şu anda Brezilya, Türkiye birkaç ülkede test ediliyor. Yeni tasarım şu an için test aşamasında olduğundan, sadece bazı kullanıcılara sunuluyor olsa da, çeşitli ülkelerde test edilen bu yeniliğin, kısa zaman içinde tüm kullanıcılara ulaşması bekleniyor.