Türkiye spor tarihinin en büyük altyapı projesi Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi'nin öğrenci taraması, CNR Sports Week Festivali'nde yapılıyor. Geleceğin olimpiyat sporcularının yetiştirileceği projeye öğrenci ve aileler yoğun ilgi gösteriyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi Öğrenci Taraması, CNR Expo Yeşilköy'de düzenlenen CNR Sports Week İstanbul Festivali'nde devam ediyor. Türk spor tarihinin en büyük altyapı atılımı olarak değerlendirilen proje ile Türkiye'nin tüm spor dallarında fizyolojik ve fiziksel normları ortaya çıkarılarak, spora yatkınlığı olan öğrencilerin üst düzey performans sporcusu olarak yetişmeleri hedefleniyor.

Proje, çocuk ve gençlerimizi sporla tanıştırmak, sporu geniş kitlelere yaygınlaştırmak, toplumda spor yapma kültürü yerleştirmek, çocuk ve gençlere sporu sevdirmek, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit etmek, çocuk ve gençlerimizi spor dalına yönlendirmek ve yetenekli çocuklarımızın üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamayı hedefliyor.

CNR Sports Week Festivali kapsamında, 16 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ile her yıl ilkokul 3. sınıfta okuyan yaklaşık 1.200.000 öğrenciye sportif yetenek taraması test ve ölçümleri yapılıyor. Proje sayesinde, başta Olimpiyat oyunları olmak üzere uluslararası spor etkinliklerinde Türkiye'yi başarı ile şekilde temsil edecek sporcular yetişecek.

200'ün üzerinde marka, 100'den fazla etkinlik

Festivalde, yüzden fazla spor etkinliği, ana sahne ve fuar alanın her yerinde sporseverlerle buluşuyor. Sağlıklı yaşam, gıda takviyesi ve fitness ekipmanlarının yanı sıra fitness ve Zumba gibi 100'ün üzerinde etkinlik de düzenleniyor.

Tüm dünyada çığ gibi büyüyen 'Strongman (Güçlü adam) yarışması, Türkiye'de ilk kez CNR Sports Week'de düzenleniyor. 215KG'lık özel mekanizmalarla yürümeye çalışan yarışmacılardan finale kalan 10'u, festivalin son günü otomobil kaldırmayı deneyecekler.