Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen “Kuşadası Mavi Güvercin Şiir Günleri”nde Ahmet Telli, İbramaki Sanat Galerisini dolduran izleyici kitlesine ayakta alkışlanan bir program sundu.
21-27 Mart tarihleri arasında gerçekleşen Kuşadası Belediyesi Mavi Güvercin Şiir Günleri, İbramaki Sanat Galerisi"nde, Sezen-Haldun Çağlayan"ın müziği eşliğinde Ahmet Telli"nin ilk yazdığı şiir ile başladı. “Ayrılıp gelen” isimli şiirini okuduktan sonra şiirinin yeni yapılan bestesini seslendiren Haldun Çağlayan"ın yorumu da beğenildi. Ahmet Telli, öğrencilerine imla kurallarının önemini anlattığını ve bunun hayatta ne önemi var diyen öğrencilere “imla” şiirini yazdığını, duyguları örgütlemenin önemini belirtti.
.Bodrum, Torbalı, Ödemiş, Söke ve Didim"den gelen izleyicilerin katıldığı şiir dinletisinde özellikle devrimci gençler için yazdığı şiirleri okuyan Telli, insanların ideolojisinin izini bırakma gereğini vurguladı. Toplumcu gerçekçi şiirimizin ikinci kuşağında yer alan özgün şairlerden olan Ahmet Telli 15.Altın Portakal şiir ödülünü geçen hafta kazanmıştı.