Önceki yıllarda olduğu gibi bu sezonda ilk ürün pamuk hasadı Tuzburgazıve Doğanbey Köyü üreticilerinden Ramazan Arslan ve Osman Karadayı"dan geldi.
Söke Ovasında sezonun ilk pamuk hasadı yapıldı.Türkiye"nin yıllardır pamuk ambarı olarak bilinen Söke Ovasında Pamuk hasadı bu sezon umutlu başladı. Son dönemlerde izlenen pamuk politikası ve girdilerin her geçen gün artması nedeniyle sezonu hep zararla kapatan pamukçu bu sezona umutlu bakmakta. Pamuk üretiminde öncü olan Söke Ovasında sezonun ilk pamuk hasadı önceki yıllarda olduğu gibi bu üretim sezonunda da Doğanbey ve Tuzburgazı Köylerinde Ramazan Arslan ve Osman Karadayı adlı üreticiler gerçekleştirdi.
İlk ürün pamuğu yetiştiren üreticilerden Osman Karadayı pamuk taban fiatının 1.5 YTL olması gerektiğini söyleyerek “Geçtiğimiz yıl sulamada çekilen sıkıntıdan ürünlerimizi bir su verebilmiştik,bu yıl ikinci sulamayı yapabilmemiz nedeniyle verimde geçtiğimiz yıla göre artış bekliyoruz. Ovamızda pamuk üretimin git gide azaldığı bir gerçek,eğer tamamen yok olması istenmiyorsa taban fiyatı emeğimizi kurtaracak şekilde açıklansın” derken sezonun ilk ürününü yetiştirmekten çok mutlu olduğunu söyledi.
İlk ürün pamuğu yetiştiren Osman Karadayı toplanan pamuğunu Söke Tariş Pamuk
Kooperatifine teslim edeceğini sözlerine ekledi.
Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek"de Tuzburgazı ve Doğanbey Köylerinin pamuk üretiminde yıllardır erkenci olduklarını söyleyerek “Ovamızda Eylül ayı ortalarında başlaması beklenilen pamuk hasadı daha uygun iklimden ve bu yöredeki çiftçilerimizin duyarlılığından erken başlamakta.Üreticilerimizi kutluyor,sezonun bereketli geçmesini diliyorum” dedi.
Örnek, ilk ürün pamuğu yetiştiren üreticilerin plaketle ödüllendirileceğini sözlerine ekledi.