Trabzonspor, Süper Lig'in 33. haftasında konuk ettiği Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Bordo mavili ekibe galibiyeti getiren golleri Filip Novak ve Yusuf Yazıcı kaydetti. Kartal'ın golü ise Shinji Kagawa'dan geldi. Siyah beyazlılar, bu mağlubiyetle şampiyonluk şansını matematiksel olarak kaybetti. Son haftaya girilirken iki ekibin de ligi 3. sırada tamamlamak için şansı devam ediyor. Puan eşitliği halinde ikili averaja bakılacak ve ligin ilk yarısındaki maç 2-2 sona erdiği için Trabzonspor ligi 3. bitirecek.

90 dakinanın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Şenol Güneş, "Bugün bir beraberlik de alsaydık rakibimiz bizden iyiydi" dedi ve Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacak olmamız bir şey değiştirmeyecek. Önümüzdeki hafta çıkıp oynayacağız."

Yeterli istek ve coşkularının olmadığını belirten deneyimli hoca, "Oyun olarak kötü başladık. İlk yarıda rakibin oynamasına izin verdik. Ayağımızdaki topu kötü kullandık. İkinci yarı daha iyiydik ama tamamına bakınca kazanmak için yeterli istek ve coşkumuz yoktu. Bugün rakip daha çok istedi. Coşkusunu, heyecanını iyi yansıttı." dedi ve sözlerini noktaladı.