Değerli Aydınlılar,
27 Nisan 2016 günü Aydın Valiliği Devir ve Tasfiye Komisyonu Aydın’ın mallarının herhalde” nihai dağıtımını yaptı ve konuyu kendi açısından kapattı.
Kapattı kapatmasına da yeni bir tartışmanın fitilleri de ateşlenmiş gibi oldu. Siz şimdi kimsenin sesinin çıkmadığına bakmayın. Devir işlemlerinden evvel homurdanmaları, sonrasında da festivali görürüz. Bizce Aydın Valiliği Devir ve Tasfiye Komisyonu Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne büyük bir ali cenaplık örneği göstererek tamamı Efeler belediyesinin hakkı olan bir hizmet binasının yarısını Büyükşehir’e bırakmış. Ayrıca eski minibüs garajını, Carrefour alanını, Menderes ve Turistik parkı, köyden mahalleye dönüşen yerlerin taşınmazlarını da Efeler Belediyesi'ne bırakmış.
Aydın BŞB Başkanı dağıtımı eleştirmiş ve “Aydın Valiliği, Danıştay 8. Dairesi’nin kararına rağmen kapatılan Aydın Belediyesi’nin her türlü taşınır, taşınmaz malları ve personel devirleri ile ilgili olarak Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu bugün yeniden topladı. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak toplantıya katıldık ve şerhimizi düştük. Burada bir tiyatro oynanıyor. Biz bu toplantıyı da yargıya taşıyacağız. Daha büyük sorunlar çıkmasın diye üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Türk yargısına güveniyorum. Bundan sonra kararı yargı verecek. Bu süreçlerde Aydın Büyükşehir Belediyesi hep haklı çıkıyor ancak Aydın ve Aydınlılar kaybediyor. Bu engellemeler nedeniyle mega projemiz olan DİM1’i iptal etmek zorunda kaldık. Ancak biz mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuşmuş.
Danıştay’a dava açan Aydın BŞB değil miydi?
Türk yargısına güveniliyor da neden Danıştay kararına saygı duyulmuyor?
Yoksa Danıştay 8. Daire kararları Uganda belediyelerini mi ilgilendiriyor?
Şerh düşülmüş malların dağıtımına! Onlar Aydın’da kalmadı mı?
Nerede o Aydının Malları Aydın’da kalmalı nakaratı atan arkadaşlar? Asılan pankartlar!
Tabi böyle bir söz söylenirse, “hayırdır Aydın’ın Malları Mogadişu belediyesine mi verildi?’ diye sorarlar!
Mücadele Aydın’ın Malları için değil miydi? Ne güzel, mallar Aydın’da kaldı. Ha Aydın BŞB, ha Efeler Belediye. Bırakın da mega projelerin birazını Efeler Belediyesi yapıversin! Paranız çok değil mi sizin? Aydın BŞB bastırır parasını alır istediği yeri. Hem “Aydın’ın mallarını” Aydın’a kazandırırsınız hem de havasını atarsınız. Daha büyük sorun çıkmasın(mış)! Daha ne olacak ki! Ortada bir tiyatro ve oynayanlar var da rol kesen kim orası tartışmaya açık!
Hülasa Aydın’ın malları dondurma markası olmuş! Kepçeyle külaha koyar kaşıkla yersiniz artık. Midenize oturmasın diye bir bardak ılık su bizden! Millet düşünedursun Efeler Belediyesi Sarı Binanın yarısını enine mi ister boyuna mı?
“Deveye sormuşlar. İnişi mi seversin, yokuşu mu? Düzün suyu mu çıktı demiş.” Nereden aklımıza geldiyse…
Herkese iyi haftalar.
Memleketler parasızlıktan değil ahlaksızlıktan çökerler. CICERO