Zamanınızı Mobil Uygulamalarla Optimize Edin: Etkili Zaman Yönetimi Araçlarına Rehber

Ünlü bir sözde söylenildiği gibi atılan ok, söylenen söz ve geçen zaman geri gelmez. Peki bu kadar değerli olan zaman nasıl yönetilmeli? Bu konuda en büyük yardımcı günümüzde mobil cihazlardır. Hem ücretli hem de ücretsiz versiyonu olan uygulamalar ara aracılığıyla artık zamanı yönetmek daha pratik olmaktadır.

Bu yönetim araçları sayesinde zamandan tasarruf edilebilmekte, kişinin hem kumar oynayarak eğlenmek istediğinde kendisine hem de çevresine zaman ayırması mümkün olmaktadır. Örneğin; slot siteler oyun süreçleri açıklanan Sweet Bananza, Slot-o-Pol, Gates of Olimpus gibi slot oyunları için artık ilave planlama yapmaya gerek kalmadan istenirse kolayca zaman ayrılabilecektir.

Zaman yönetimi

Yapılan bir işi zaman başarılı olarak nitelendirirsiniz? Minimum enerjiyle en kısa zamanda en yüksek verimlilikle ortaya çıktığında genel kanı olarak işler başarılı olarak nitelendirilmektedir. Ancak bir işin zamanında yapılabilmesi için planlama esastır. Ancak planlamanın her an takip edilemesi de emek gerektirir. Bu emeği en aza indirmek için günümüzde mobil uygulamalara başvurulmaktadır.

Zaman yönetimi uygulamaları

Google takvimden Microsoft Outlook’a kadar piyasada sayısı 100 geçen uygulama bulunmakta olup, kimi zaman profesyoneller ve kurumlar için bazen kişiselleştirilmiş uygulamalar da kullanılmaktadır. Zaman yönetimi araçları sayesinde istenilen zamanda yapılması gereken işler bildirim ile ekrana düşmekte, istenildiği takdirde QR kod aracılığıyla kişiler arasında paylaşılabilmektedir. Bu araçlar aracılığıyla işlet zamanında tamamlanabilmekte ve iş kaynaklı stresle mücadele edilebilmektedir. Bununla beraber iş yerinde zaman açısıdan özgürlük sağlaması bu uygulamaların diğer bir özelliğidir.

Profesyonellerin tercihleri neler?

Planlanan etkinliklerin zamanında yapılabilmesi için günümüzde en sık kullanılan 5 uygulama bulunmaktadır:

  1. Trello: Özellikle arayüzü nedeniyle çok beğenilmektedir.
  2. Asana: İş ortamı için önerilmektedir.
  3. RescueTime: Otomasyon ve öneri özelliği ile bilinmektedir.
  4. Evernote: Piyasanın en güçlü araçlarından biridir.
  5. Focus@will: Uygulamaya entegre müzik uygulaması ile ön plana çıkmaktadır.

Piyasadaki uygulamalar burada yer verilenler sınırlı olmayıp, üretkenlik ve sorumlulukları yönetmeye odaklı yüzlerce uygulama bulunmaktadır.

LinkedIn'e yeni oyunlar eklendi! Profesyonel dünya renklendi! LinkedIn'e yeni oyunlar eklendi! Profesyonel dünya renklendi!

Türkiye’ de üretilen uygulamalar

Halihazırda ülkemizde mobil zaman yönetimi araçları sıkça kullanılsa da, direkt Türkiye’de üretilmiş bir uygulama bulunmaktadır. Bu durumun vergi yönünden avantaj sağlayan ülkelerde şirket kurulmasından kaynaklı olacağı düşünülmektedir. Aslında üretilen uygulamalar, günümüzde bir ülkeden ziyade evrensel bir nitelik taşımaktadır. Bu yüzden şirketler haricinde tüm uygulamalar için bu durum geçerlidir.

Sonuç ve öneriler

Hem müşterilerin hem de kullanıcıların korkulu rüyası olan işin zamanında teslim edilememesi veya düşük kaliteli bir işin gönderilmesi noktasında son derece faydalı olan bu araçların yeni versiyonlarının piyasaya çıkacağı öngörülmektedir. İşlerin küçük parçalara bölünerek yönetilmesi ve odaklanma ve kontrol için fırsat sunan bu uygulamalara Android uygulama pazarında 2023 yılında 190 milyon TL harcandığı ve bu yatırımın katlanarak artacağı düşünülmektedir.