Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin beyaz önlük giymesi kararına yönelik tepkilere ilişkin "Türkiye hukuk devletidir, hukuk devletinde sivil toplum örgütleri, kamu otoritesine hukuk kuralı dayatma yetkisine sahip değildirler. Bu, kamu otoritesinin yerine koyan vesayetçi bir yaklaşımdır. Kusura bakmasın kimse, ben vesayetin her türlüsüne karşıyım. Kimse benim bulunduğum yerde kanun koyucunun yerine kendisini koyamaz" dedi.

Bakan Tekin, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nın konuğu oldu. Tekin, 2026-2027 eğitim öğretim yılı ile eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtlayarak, değerlendirmelerde bulundu.

Eğitim-İş’ten Öğretmenler Kurulu öncesi “şerh” çağrısı
Eğitim-İş’ten Öğretmenler Kurulu öncesi “şerh” çağrısı
İçeriği Görüntüle

"PISA sonuçları sonrasında Avrupa ülkelerinde 'Bizde problem nedir?' tartışması yürütülüyor. En büyük nedenlerden birinin dijitalleşme ve öğrencilerin eğitim-öğretim süreçlerinde cep telefonu, sosyal medya ve dijital içerikleri yoğun şekilde tüketmesi olduğu değerlendiriliyor. Bu konuda sizin değerlendirmeniz nedir? Türkiye'de bu konuda nasıl bir uygulama var" sorusu üzerine Tekin, 2023'te bakan olarak göreve başlamasının ardından her yaz eğitim öğretim yılı ile ilgili genel uygulamaları anımsatan birer genelge yayınladıklarını hatırlattı. Türkiye'nin, öğrencilere cep telefonu yasağa getiren ilk ülkelerden biri olduğunun altını çizen Tekin, ardından birçok Avrupa ülkesinde okullarda cep telefonu kullanımının yasaklandığına dikkati çekti. Tekin, "Bu yasak disiplinli bir şekilde bütün Türkiye'de uygulanıyor. Bu yıl biz başka bir şey daha ekledik buna. Öğretmen arkadaşlarımız da bazen sınıftaki cep telefonu kullanımını biraz abartan arkadaşlarımız vardı.
O yüzden bu yıl öğretmen arkadaşlarımızın da derste cep telefonu kullanmamaları konusunda bir uyarıda bulunuldu" dedi.