Kuşadası Belediye başkanlığı için CHP'de 17 aday adayı başvuruda bulundu. Birileri bu yoğun talebi demokrasinin bir erdemi, çok sesliliğin bir göstergesi yada halkın yönetime direk katılımı olarak lanse etmeye çalışıyor olsa da gerçekler hiç te sanıldığı gibi değil.. Başvuruların arka planında bazı ince ve derin mesajların olduğunu düşünüyorum.

Son beş yıldır yaşananlar seçim arifesindeki bu hareketliliğin temelini oluşturuyor.

Varan 1

CHP'li Kuşadası Belediyesinin HDP sempatizanı danışmanlarından biri; “Kürtçülük mevzubahis ise devrimcilik teferruattır” demiş.

Partidaşları, “Bu yaptığın apaçık ırkçılıktır, partimize zarar veriyorsun” diye çıkışmışlar.

Danışman gayet soğukkanlı;

Biz milliyetçiliğimizle gurur duyuyoruz, onu sorunu olanlar düşünsün” diye yanıt vermiş.

Bahse konu Danışman'ın Kuşadası Halk Pazarının ortağı olduğu yönünde iddialar da varmış. Belediyede taşeron kadrosunda maaş alan birisinin eski parayla yılda 8 trilyona yakın geliri bulunan böylesi büyük bir işletmeye nasıl ortak olabildiği ayrıca merak konusuymuş.

Varan 2

CHP'li Kuşadası Belediyesinin CHP'li Meclis üyelerinden biri; “Beldiyemizde kan emiciler var, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını yiyenler var, çalışmadan maaş alan bankamatik işçileri var” demiş.

Diğer meclis üyeleri, “Doğrudur. Ama bu tartışmaları kendi aramızda yapalım. Kol kırılsın yen içinde kalsın partimizi yıpratmayalım” demişler.

Meclis üyesi “Bu koşullar altında görev yapamam, bu yanlışlara daha fazla ortak olamam” diyerek meclis üyeliği görevinden istifa etmiş.

Varan 3

CHP'li Kuşadası Belediyesi’nin CHP'li üyelerinden biri; CHP kongresi için Ankara’ya gitmekte olan otobüste partili bir gence cinsel taciz de bulunmuş. Bunu gören bazı partililer yoğun tepki göstermişler. Yöneticilerden biri, hiç bir şey olmamış gibi tacizcinin cebine harçlığını koymuş Kuşadası’na geri göndermiş…

Varan 4

CHP'li Kuşadası Belediyesi'nin CHP'li başkanlarından biri, “Atatürkçü ve laik bir belediyede türbanlı personel olmaz” gerekçesiyle bayan bir mimarın işine son vermiş..

**

Tüm bu olumsuzluklara birde 24 Haziran gecesi CHP Genel Merkezinde yaşananları ve kurultay kavgalarının yarattığı travmayı eklersek CHP seçmeninin ruh halini anlamakta güçlük çekmeyiz.

Seçmen ciddi bir kararsızlığın kavşağında..

Kafası karışık.

Morali bozuk.

Partisine gönül koymuş durumda..

Kuşadası’nda yaşanan aday adayı enflasyonunun temelinde bu açmazların olduğunu düşünüyorum.

Sağlıkla kalın.

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA