Bodrum Acıbadem Hastanesi'nde ameliyatı gerçekleştirilecek Plastik ve  Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mutaf, ameliyat öncesi düzenlenen  basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Olayın "insanlık suçu" sayılması gerektiğini belirten Mutaf, Berfin  Özek'in yüz yapım ameliyatları için Bodrum'a geldiğini söyledi.

Her vakanın kendi uzmanlık alanındakiler için bir bulmaca olduğunu  ifade eden Mutaf, "Neyin eksik olduğunu doğru teşhis etmek gerekiyor. Özek'in  yüzlerce fotoğrafını saatlerce inceledim." dedi.



"Elimizden geleni yapacağız"

Berfin Özek'in birden çok ameliyat olacağını belirten Mutaf, şöyle  konuştu:

"Benim öngörüme göre yaklaşık majör manada 3, belki de ek küçük  ameliyatlarla 5-6 kez ameliyat olacak. Bu süreçte 1,5-2 yıl arasında tedavi  süreci değişecek. Mucizeler Allah'a mahsus. Biz kulların mucizeleri ancak emek ve  sabırla mümkün. Zaman istiyor. Benim topumdan genel ricam da ilk ameliyatın ya da  ikinci ameliyatın sonuçlarını beklerken mucize bir farkı hemen görme  istediklerini bir nebze olsun frenlemelerini istiyorum çünkü bu aşama aşama olan  bir düzelme olacak. Genel tabirle yakmak yıkmak çok kolay ama onu yerine yeniden  koymak, yapmak çok zor. Zaman alıyor emek istiyor. Elimizden geleni yapacağız,  Berfin için çalışacağız ama Berfin de ailesi de sabredecek. Ben biliyorum  Berfin'in ameliyatlarının sonuçlarını bekleyen yüz binlerce insan var. Her  ameliyattan sonra biraz daha düzelme göreceğiz."



Berfin Özek'in yaşadıklarını ilk defa bir sosyal medya paylaşımında  gördüğünü ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da devreye girdiğini belirten  Mutaf, sonunda ameliyat sürecinin başladığını aktardı. Yapılacak ameliyatların 3  aşamalı olduğunu ifade eden Mutaf, şöyle devam etti:

"Göz kapakları, alt ve üst dudağın yeniden yapılması, birbirine  yapışmış burun ve üst dudağın ayrılması, mümkünse burun deliklerinin formüle  edilmesi. Burun yapımı ile ilgili yönteme karar verilmesi. Ayrıca ikinci  ameliyatta yüzdeki yanık derileri değiştirmede kullanmak üzere yeterli deriyi  elde edebilmek için de üst göğüs bölgesine yanağa belki de boyna, doku  genişletici (tissue expander) denilen silikondan aparatların konması bu birinci  aşamada  yapılacak. İstediğimiz miktarda deri elde ettiğimiz zaman ikinci  ameliyata hemen alacağız. Yüzündeki bozulmuş, normal olmayan dokuların tümünü  çıkaracağız. Yeni deri ile yüzü yeniden kaplayacağız. Burnunu yeniden yapmamız  gerekiyor. Onu için de burnun iki belki üç aşamalı bir teknikle  düzeltilebileceğini öngörüyoruz."

Yaklaşık 10 saat sürmesi beklenen ameliyatı gerçekleştirecek ekipte,  Plastik Cerrahi Uzmanı Mithat Akan'ın da destek için yer aldığı belirtildi.



Ameliyathaneye el sallayarak gitti

Prof. Dr. Mehmet Mutaf, Berfin Özek ve ailesi ile görüştükten sonra  ameliyat hazırlıkları tamamlandı. Hastanedeki odasından ameliyathaneye götürülen  Özek, geriden bakanlara el salladı.

İskenderun ilçesinde yaşayan Berfin Özek, 15 Ocak'ta Buluttepe  Mahallesi'ndeki evine giderken asitli saldırıya uğramış, olayla ilgili Ozan Ç.  tutuklanmıştı.

Asidin etkisiyle yüzünün büyük kısmı yanan, sağ gözünü kaybeden, diğer  gözünde kısmen görme kaybı olan Özek'in ameliyat masrafları, Sağlık Bakanlığının  girişimleri sonucu Muğla'nın Bodrum ilçesindeki özel hastane tarafından  karşılanacak.