Yerel seçimlerde belediye başkan adayları hakkındaki bilgiler seçmenler tarafından merak ediliyor. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Nihat Zeybekçi de bu isimlerden birisi... İşte Nihat Zeybekçi'nin biyografisi...

NİHAT ZEYBEKÇİ KİMDİR?

1 Ocak 1961 tarihinde Denizli'nin Tavas ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Tavas'ta bitirdikten sonra liseyi Kütahya İmam Hatip Lisesi'nde yatılı olarak okudu.

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Üniversitede okurken bir dış ticaret şirketinde çalışmaya başladı. İngiltere Londra'daki South London Collage'de yüksek lisans yaptı. Zeybekci, İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı.

1994 yılında kendi şirketini kurdu. Denizli Platform Sözcülüğü yaptı. Denizli Sanayi Odası Meslek Grubu Üyeliğinde bulundu. İki dönem Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığını yürüttü.

AK Parti'nin kurulmasıyla siyasete atıldı. 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti'nin adayı oldu ve Denizli Belediye Başkanı seçildi. Ardından 2009 yılında ikinci kez Denizli Belediye Başkanı seçildi. Bu görevi 2011 yılına kadar devam etti.

2011 Genel Seçimlerinde birinci sıradan Ak Parti Denizli Milletvekili seçilen Nihat Zeybekci, Ak Parti'nin kongresinde MKYK üyesi seçildi ve ardından TBMM Enerji Komisyonu Başkanlığı'na getirildi.

2013'te Ekonomi Bakanlığı görevine getirildi. 61, 62, 63 ve 65. Hükümetlerde Ekonomi Bakanı olarak görev aldı. Türkiye Büyük Millet Meclisine 24., 25. ve 26. Dönem Denizli Milletvekili olarak girdi. İngilizce ve Almanca bilen Nihat Zeybekçi, evli ve dört çocuk babasıdır.