İSTANBUL'da dar gelirli ailesinin geçimine katkı sağlamak için ayakkabı boyacılığı yapan lise öğrencisi 16 yaşındaki A.O.'yu daha fazla para kazanması için kandırıp, internet üzerinden fuhuş için erkeklere pazarlayan 27 yaşındaki Ahmet K., Bursa'da müşteri sandığı polisler tarafından yakalandı. Ahmet K. ile birlikte gözaltına alınan A.O., "Benden daha iyi yaşayanlara imreniyordum. Ayakkabısını boyatırken tanıştığım Ahmet K. bana, söylediğini yapmam halinde çok daha iyi yaşayacağımı söyledi. Beni fuhuşa sürükledi" dedi. A.O.'nun ifadesini alan polislerin de karşılaştıkları bu dram nedeniyle gözyaşlarını tutumadıkları öğrenildi.

İstanbul Fatih'te oturan lise öğrencisi A.O., ailesinin maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle yaz tatilinde ayakkabı boyacılığı yapmaya başladı. Para biriktirip okul harçlığını çıkartmaya çalışan A.O., iddiaya göre bir kahvede ayakkabı boyarken, Ahmet K. ile tanıştı. A.O.'nun maddi durumunun iyi olmadığını öğrenen Ahmet K., "Benim söyleyeceğim işi yaparsan hem ailen hem de kendin için çok para kazanırsın. Böylece üzerin pis şekilde dolaşmasın" diyerek A.O.'yu ikna etti. Ahmet K., A.O.'yu internetteki gay sitelerinde para karşılığında pazarlamaya başladı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği Bilişim Suçları Masası ekipleri, geçen pazar günü internet üzerinden iletişim kurdukları Ahmet K. ile 400 TL karşılığında anlaşıp yaşı küçük çocuğu getirmesini söyledi. Talebin fazla olması nedeniyle randevulu sistemle çalıştığını belirten Ahmet K., ancak 2 gün sonra Bursa'ya gelebileceğini söyledi. Müşteri sandığı polislerin cep telefon numarasını alan Ahmet K., dün sabah A.O. ile birlikte şehirlerarası otobüs terminaline gelerek pazarlık yaptığı polisi arayarak, "Biz terminale geldik gelin bizi alın" dedi.

Terminalde araçla Ahmet K. ve yanındaki yaşı küçük A.O.'yu alan polisler onları bir otele götürdü. Otel girişinde, "Parayı alayım, siz de çocuğu alın. 3 saat sonra ben gelir alırım" diyerek, ayrılmak isteyen Ahmet K., müşteri sandığı polisler tarafından gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nde polisler tarafından ifadesi alınan A.O., "Maddi durumumuz çok bozuk olduğu için boyacılık yaparak harçlığımı çıkarıyordum. Çevremdeki yaşıtlarım çalışmadan çok para harcıyorlardı. Onlara imreniyordum. Beni bu işe `Özlediğin hayata ulaşman için benim dediğimi yapman lazım' diyen Ahmet K. özendirdi. Yaşadıklarım benim gibi düşünenlere ibret olsun" dedi. A.O.'nun ifadesini alan polislerin de karşılaştıkları bu dram nedeniyle gözyaşlarını tutumadıkları öğrenildi. A.O., İstanbul'dan gelen ailesine teslim edildi.

Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığ'nca başlandı. İfadesi alınan Ahmet K., Adliye'ye sevk edilecek. / DHA