Cumhurbaşkanı  ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel doktoru Prof. Dr. Cevdet Erdöl, 12 bebeğin ölümüne neden olan yenidoğan çetesi skandalını yorumladı.

Sözcü’den Deniz Işık Balkan’ın haberine göre; Erdöl, özel hastaneleri yüksek maaşlarla doktorları transfer ettiğini belirterek, “Özel hastanelerin, kamunun sırtındaki yük olmaktan çıkarılması, toplum sağlığı açısından hayati bir gerekliliktir” düşüncesini dile getirdi.

Erdöl yaptığı paylaşımda, “Özel sektör, kamu hastanelerindeki nitelikli hekimleri yüksek maaşlar ve cazip fırsatlarla transfer etmektedir. Bu durum, ‘hekimler yurtdışına gidiyor’ söylemleriyle maskeleniyor olsa da asıl mesele, özel hastanelerin kâr hırsı ile besleniyor oluşudur” görüşünü savundu.

Anadolu Ajansı: İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması iptal edildi
Anadolu Ajansı: İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması iptal edildi
İçeriği Görüntüle

‘SAĞLIK SİSTEMİMİZ TİCARİ KAYGILARDAN ARINDIRILMALIDIR’

Erdöl şunları kaydetti:

“Kamu hastanelerinin içini boşaltan bu transferler, özel sektörün yükselen fark ücretleriyle domine edilmektedir. Özel hastanelerin, kamunun sırtındaki yük olmaktan çıkarılması, toplum sağlığı açısından hayati bir gerekliliktir. Yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde yaşanan acı olayların bir daha tekrar etmemesi için, sağlık sistemimiz ticari kaygılardan arındırılmalıdır. Kamu sağlık sisteminin güçlendirilmesi, toplumsal adaletin sağlanmasının tek yoludur.”