Her geçen gün etkinliği artan Kripto paraların kullanımında ülkemiz dünyada 4 sırada yer alıyor. Avrupa sıralamasında ilk sırada yer alan Türkiye bu yoğun kullanım karşısında Kripto para piyasalarına karşı yeni düzenlemelerle ilgili çalışmaları sürdürüyor. Yapılacak olan düzenlemeye ilişkin pek fazla detay bilinemiyor olsa da daha güvenli bir yatırım alanı oluşturmak adına ne tür adımların atılması gerektiği konusunda uzmanların yapmış olduğu önemli yorumlar yer alıyor. NFT koleksiyonları ve Kripto paralar hızlı bir şekilde girişimlerine devam ederken ülkeler yatırımcılarını bu merkeziyetsiz sisteme karşı güvence altına almak adına önemli çalışmalar yapıyor. Uzman görüşleri ve devlet tarafından yapılan çalışmalar hakkında en son gelişmelerden haberdar olabilmek için Cryptos Gems platformunun takip edebilirsiniz.

Kripto Paraların Düşüşü

Ülkemizde uzun bir zamandır kripto para piyasası hakkında yapılacak olan düzenlemeler gündemdeydi. Devlet tarafından yapılacak olan düzenlemeler sayesinde Kripto para piyasasında yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçme ve piyasa hareketlerini denetimi altına alabilmek için birtakım çalışmalardan bahsedilmektedir. Yapılan toplantılarda artık kripto parada yasal düzenlemeler için düğmeye basıldığı bilgisi verildi.

Yapılan toplantılar sonucunda çıkan değerlendirmelerde ülkemizde faaliyet gösteren Kripto para şirketlerinin faaliyetlere devam edebilmeleri için Türkiye'de şirket kurma ve vergi yükümlülüğü gibi bazı şartların getirileceği konuşuluyor. Aynı zamanda Sermaye Piyasası Kurumu bu alanda gerekli esasları belirleme yetkisine sahip olacak tek kurum niteliğini taşıyor.

Ülkemizde kripto para piyasalara hakkında en geniş bilgilendirmeler ve yapılan yeni güncellemeler hakkında gerekli bilgi ve içerikleri CryptosGemsCom aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

Kripto para piyasasında yapılacak olan düzenlemeler 

Kripto para piyasasında yapılacak olan düzenlemeler için artık sonlara yaklaşılıyor. SPK denetimine girecek olan Kripto piyasasında gündeme alınan konular maddeler halinde görüşülerek sonuçlandırılıyor. Ülkemizde Kripto para piyasasında atılacak olan adımlar için ele alınan maddeler şöyledir;

·         Avrupa ülkelerindeki işleyişte olduğu gibi Kripto paralarda belirli bir tutarın üzerindeki değerler için belirlenen oranlarda vergi alınacak.

·         Kripto para sektöründe faaliyet gösteren şirketler için sermaye şartı bulunacak.

·         Kripto para alım ve satımlarında yapılan denetimler güçlendirilecek.

·         Kripto para sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin altyapı çalışmalarını tamamlamaları için belirli bir süre verilecek.

·         Kripto para sektöründe faaliyet gösteren şirketler ülkemize faaliyetlerine devam edebilmeleri için teminat gösterme zorunluluğuna tabi tutulacak.

·         SPK Kripto para ihracına ilişkin tüm esaslara karar verecek tek yetkili mercii olacak.

·         Kripto para sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin faaliyetlerini sürdürebilmeleri için SPK lisansı alması ve gerekli teknik yeterliliğe erişmiş olması gerekecek.

Yapılması planlanan tüm bu düzenlemeler için öncelikli hedef bu piyasada yaşanabilecek olan mağduriyetlerin en az seviyeleri indirilebiliyor olmasıdır. @CryptosGemsCom Platformu yapılacak olan düzenlemeler hakkında en güncel ve en detaylı bilgilendirmeleri sizlere sunmaktadır.

Türkiye'de Kripto para

Ülkemiz Kripto para yatırım açısından Avrupa ülkeler arasında 1.  dünya sıralamasında ise 4. sırada yer almaktadır. Her geçen gün yatırımcı sayısının arttığı bu piyasada sürekli olarak Türkiye'de Kripto paraların yasaklanacağı konusunda farklı birçok spekülasyon bulunmaktadır. SPK yönetiminde birçok önemli denetime tâbi tutulması planlanan Kripto para borsalarının ve Kripto paraların nasıl bir gidişat izleyeceği özellikle yeni yatırımcıların merak konusu olmaktadır.

Uzman Kripto para yatırımcılarına ve birçok farklı uzman görüşü bakıldığında Kripto paraların ya saklanabilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı gözlemlenmektedir. Bu süreçte hem vergilendirme hem de mağduriyetleri azaltmak adına alınacak önlemler için dünyada uygulanan bazı modeller incelenmekte ve Türkiye için en uygun planlama için çalışmaktadır.

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.