Dünyanın en golcü 6'ncı kalecisi olan Ivankov, Galatasaray karşısında bu kez asist yaptı. Ancak Bulgar kalecinin, asisti kendi kalesine gol oldu. 30'uncu dakikada kendisine gelen geri pası uzaklaştırmak isteyen Ivankov'un kötü vuruşu, Aydın'a çarpıp Bursaspor ağlarına gitti. İlk golü kendi kalesine atan Bursaspor, ikinci golün asistini kalecisinin yapmasıyla, 3 puanı adeta elleriyle verdi.

Ivankov'un büyük hatası! Turkcell Süper Lig'de 23. haftanın açılış maçı olan Galatasaray - Bursaspor karşılaşmasında 31. dakikada çok ilginç bir pozisyon yaşandı ve bu pozisyonla Galatasaray Bursaspor karşısında durumu 2-0 yaptı.

30. dakikada Bursalılar bu kez kendi kalelerine atmadı ama "ikram" vardı. Ivankov riske girip arkadışına topu aktarmak isterken Aydın"ın omzuna isabet eden meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-0.

Ligin en başarılı kalecileri arasında yer alan Ivankov dün klasına yakışmayacak bir hata yaptı. 30. dakikada biraz da laubali hareket edince tecrübeli kaleci, topu Aydın"a nişanladı. Top da yuvarlana yuvarlana ağlara gitti. Ivankov'un yaptığı büyük hata Galatasaray'ın teknik heyetinde de şaşkınlık yarattı. Teknik direktör Bülent Korkmaz ve ve antrenör Cevat Güler'in yüzünde, Bulgar kalecinin Aydın'a nişanladığı topun ağlara gitmesinin ardından tebessüm oluştu

Veli'nin geri pasında Bursaspor kalecisi Ivankov gelen topu uzaklaştırmak istedi. Ivankov bunu Aydın Yılmaz'ın üzerinden topu tekrar Veli'ye göndermeye çalışarak yaptı. Fakat Ivankov'un bu vuruşu Aydın Yılmaz'ın omzuna çarptı, kale sahası önünde olan bu pozisyondan sonra meşin yuvarlak 2 metre uzaklıktaki kaleye gitti ve Galatasaray farkı ikiye çıkardı.

Futbol sahalarında ender görülen gollerden biriydi ve kaleci Ivankov'un hatası büyüktü.

Ivankov'a çok kızdı

Galatasaray'ın attığı ikinci golde yapılan hata, protokol tribününde oturan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'yı sinirlendirdi. Veli'nin geri pasında kaleci İvankov'un yaptığı vuruşta topun Aydın'a çarpıp ağlara gitmesiyle sinirlerine hakim olamayan başkan Yazıcı, hatalı gol yiyen kalecisine tepki gösterdi.


Milliyet