Bağcılar'daki bir ilköğretim okulunda müdür yardımcısı olarak görev yapan Ekrem Şavran, okul binasında ana sınıfı öğretmeni Derya Çakır'a önce kurşun yağdırdı, daha sonra yere düşen genç öğretmeni öğrencilerinin gözleri önünde defalarca bıçakladı

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Bağcılar İstanbul Ticaret Odası (İTO) İlköğretim Okulu'nda dün korkunç bir cinayet yaşandı. Okulun müdür yardımcısı Ekrem Şavran (33), aşk yaşadığı ve bir süre önce ayrıldığı ana sınıfı öğretmeni Derya Çakır'ı (25), 6 yaş grubundaki 24 öğrencisinin gözü önünde öldürdü.

Şavran, tabancayla ateş ettiği Çakır'ın ölmediğini görünce bu kez genç kadını boynundan ve sırtından bıçakladı. Çakır hastane yolunda hayatını kaybederken, Şavran gözaltına alındı. Cinayete tanık olan küçük çocuklar ise "Kamera şakası yapıldı" denilerek diğer öğretmenler tarafından sınıftan çıkarıldı. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, olaya tanık olan her öğrenci için rehber öğretmen ve psikolog görevlendirdi.


Ayrılınca agresifleşti

İddiaya göre cinayete giden süreç, bir yıl önce başladı. İTO İlköğretim Okulu'nda iki yıldır görev yapan ve son bir yıldır da müdür yardımcılığı görevinde bulunan Ekrem Şavran ile aynı okulda 3 yıldır sözleşmeli olarak ana okulu öğretmenliği yapan Derya Çakır arasında bir yıl önce bir ilişki başladı. Ancak 2 ay önce Çakır ilişkiye son verdi. Şavran, bu ayrılığın ardından agresifleşti. Okulun öğretmenlerinden alınan bilgiye göre, Şavran'ın dün yani cinayet günü suratı oldukça asıktı.



Ayrılığın etkisi altında olduğu belirtilen Şavran, dün saat 14.30 sıralarında ana sınıfı öğretmeni Derya Çakır'ın 6 yaş grubundaki 24 öğrencisiyle ders yaptığı sınıfa daldı. Şavran ve Çakır tartışmaya başladı. Kavga gittikçe şiddetlendi. Şavran yanında getirdiği 9 mm el yapımı ruhsatsız tabancayla önce Çakır'a öğrencilerinin gözü önünde ateş etti. Sendeleyen Çakır'ın ölmediğini anlayan Şavran, bu kez yanındaki bıçakla önce Çakır'ın boynunu kesti daha sonra da bıçağı sırtına saplamaya başladı. Çakır, darbelerle yere yığıldı. Bu sırada iddiaya göre, Şavran da Çakır'ın yanına diz çökerek, ağlamaya ve "Derya ölme" diye bağırmaya başladı.

Silah sesini duyan okul yönetimi okulun hemen arkasında olan Bağcılar Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği'ni aradı. Okula gelen polis, Şavran'ı gözaltına aldı. Bu sırada diğer öğretmenler dehşeti yaşayan öğrencileri, "Kamera şakası yapıldı" diyerek sınıftan çıkardı. Çakır ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


'Boynundan salça aktı'

Korkunç cinayete tanıklık eden minikler ise büyük şok yaşadı. Okul yönetimi, tanık öğrencileri hemen evlerine gönderdi. Ancak bazı öğrenciler, velileriyle bir süre okulun önünde bekledi. Yaşadığı olayın şokunu üzerinden atamayan bir kız öğrenci, okul dışında sürekli ağlayarak annesine sarıldı. Öğrencilerden M.Ç.'nin babası Metin Ç., "Kızım eve gelince, ne olduğunu sordum. Bana olayı 'Öğretmenler tartıştı. Öğretmenimin boynundan salça aktı' diye anlattı" diye konuştu.


Ailesi sinir krizi geçirdi

Olaydan haberi olmayan Derya Çakır'ın annesi Aliye ve babası Hicabi Çakır ile diğer yakınları ise çağrıldıkları Bağcılar Asayiş Şube Müdürlüğü'nde cinayeti öğrendi. Sinir krizi geçiren aile üyeleri, ambulansla hastaneye götürüldü. Giresun Bulancaklı olan Derya Çakır, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği mezunuydu. -yenişafak