Söke’ye bağlı Argavlı Köyü yakınlarında özel bir firma tarafından yapılan jeotermal çalışmalarının doğaya zarar vereceği düşüncesi ile tepkilerini dile getiriyorlar. Köy Muhtarı Ümit Serpen, konuyla ilgili şikayetlerini ilgili makamlara ilettiklerini belirtiyor.
Endişelerini dile getiren Argavlı Köyü Muhtarı Ümit Serpen, “Jeotermalin burada olmasının bizim doğamıza zarar vereceğini düşünüyorum. Yakın çevremizde yer alan Germencik’te yer alan Alangüllü ve Ortaklar Gümüşköy’deki Termik Tesisleri yakından inceledim. Gördüm ki o çevredeki doğa zarar görmüş. Yeşil alanlar ve sular deforme olmuş. Doğa kaybının kendi köyümüzde olmasını istemediğimiz için bu termik çalışmanın köyümüzde yapılmasını istemiyoruz. Köylülerimizle birlikte, endişelerimizi belirten dilekçelerimizi gerekli makamlara sunduk ve şuan bekleme halindeyiz. Umarım kısa sürede çözüme ulaşır” dedi.
Tesis çalışmalarını sürdüren özel firmaya ait ağır tonajlı araçların köyün içinden geçtiğini de dile getiren muhtar, köy yolların da zarar gördüğünü dile getiriyor.