Ankara’da “Ailem Güvende” adı altında yürütülen operasyon kapsamında gözaltına alınan 21 kişiden 20’si hakkında karar çıktı. 5 trans kadının ardından, Kaos GL’nin asli yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile gazeteci Tuğba Tekerek’in de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı. 7 kişi ise tutuklama talebinin reddedilmesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Ankara’da “Ailem Güvende” adı altında yürütülen operasyon kapsamında gözaltına alınan 21 kişiden 20’si hakkında karar çıktı.
Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği, Kaos GL asli üyesi trans hakları savunucusu Janset Kalan, Galader üyesi ve çocuğu LGBTİ+ olan anne Nedime Erdoğan ile trans hakları savunucusu Umut Derin’in de aralarında olduğu 7 asli dernek üyesi ile gazeteci Tuğba Tekerek’in “Dernekler Kanunu’na muhalefet”, “müstehcen yayınların yayımlanmasına aracılık etmek” ve “çocuğun görebileceği yerlerde müstehcenlik” suçlarını işlediklerine ilişkin kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu gerekçesiyle ayrı ayrı tutuklanmalarına karar verdi.





