Cumhurbaşkanlığına başkanlık yetkilerini verecek olan anayasa değişikliği referandumu öncesinde sosyal medyada başlatılan ‘evet' kampanyasına siyasiler, sporcular, şarkıcılar ve kaymakamların ardından rektörler de katıldı. Bahçeşehir Üniversitesi eski Rektörü, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, rektörlerin oyunun rengini açıklamasına tepki gösterdi.

“YÖNETMELİĞE AYKIRI”

Arıboğan bu açıklamanın yönetmeliğe aykırı olduğunu söyleyerek, siyasi kampanyaya katılmalarının disiplin suçu olduğunun altını çizdi. Halen İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olan Arıboğan, sosyal medyada şu ifadeleri kullandı:

“KONUŞMAMALARI GEREKİR”

“Rektörlerin kampanyaları yanlıştır ve yönetmeliğe göre disiplin suçudur. Onlar kurumu temsil ediyor. Bütün üniversitenin aynı fikirde olduğu iddiasıyla bu açıklama yapılıyorsa ‘oranın bir üniversite olmadığını' rahatlıkla söyleyebiliriz. Rektörler güncel siyasetten uzak kalmalı. Bu ise düpedüz güncel kampanyadır. Rektörün makamını işgal ettiği sürece konuşmaması gerekir.”