2015-2019 arası Büyükşehir Belediye Başkanlığı sırasında Efeler, Kuşadası, Söke ve Germencik belediye başkanları ile sıkıntılar ve kavgalar yaşadın.

Seni diğer adaydan daha çok sevip inandıkları için 31 Mart 2019 da Aydın halkı sana yine bir 5 yıl için daha onay verdi.

Sen yine durmuyorsun, göreve geldikten sonra önce Koçarlı Belediye Başkanıyla şimdi de Efeler Belediye Başkanı ile sorunlar yaşıyorsun.

Büyükşehir ve ilçe belediyeleri bir makinanın parçaları gibidir, parçalardan birinin eksik olması vatandaşa ve ilçeye hizmeti zora sokar hatta bazen yapılmasını imkânsız hale getirir.

Büyükşehir Belediye Başkanı, şehrin babasıdır, siz bayan olduğunuz için de anasıdır demekte mahsur görmüyorum. Evlat konumundaki diğer belediyeler ise ilçe belediyeleridir. Ana olarak sizlerin hangi partiden olursa olsun diğer belediye başkanlarını hata ve kusurları da olsa evlatlıktan atma hakkınız yoktur. Onları sevmeyebilirsiniz, sizi üzebilirler lakin onları cezalandırdığınızı düşünürken yüz binlerce insanı mağdur edebileceğinizi unutmamanız gerekir.

Fatih Atay ile aranızda ne yaşandı bilmiyorum, çok da önemsemiyorum. Bu sizle onun arasında lakin, eğer aranızdaki bu durum Aydın ilinin yönetimine yansırsa biz o zaman müdahil oluruz. Eğer siz kendi ifadenizle bir sosyal demokrat olarak halkın seçtiği birine arkanızı dönüp atanmış birini desteklerseniz o zaman bu HALKIN İRADESİNE de darbe vurmak olur. Bunu da darbeye karşı olduğunu iddia eden sosyal demokratların yapması ortaya acı ve hüzünlü bir tablo koyar.

Her ne kadar siyasi olarak farklı dünya görüşlerine de sahip olsak ben sizin doğru yaptığınız pek çok çalışmayı ayakta alkışlayanlardan bir tanesiyim. Amma; sizden nemalanan bu sebeple yaptığınız her harekete doğru ya da yanlış olduğuna bakmadan onay veren, yanlışlarınızı da alkışlayıp sizi uyarmayan leş kargalarına paye vermeyi bir kenara bırakın artık. Siz İLAH değilsiniz, İNSANSINIZ. Hatalarınız, kusurlarınız, eksikleriniz, yanlışlarınız olacaktır. Bu da çok normal bundan korkmayın utanmayın. Utanmanız gereken tek bir şey var o da hata yaptığınızda hatanızı kabul etmemek olur. İşte o zaman sonun startını vermiş olursunuz.

Şimdi bu yazıyı okuduktan sonra yerinizden kalkın, bir abla bir anne gibi davranın, hataları kusurları da olsa mevcut tüm ilçe belediye başkanlarının sizin evladınız ve kardeşiniz olduğunu unutmayın, egonuzu bir kenara bırakın atlayın makam arabanıza alın bir paket incir gidin o ilçe belediyelerine oradaki personelle tokalaşın, hâl hatırlarını sorun, belediye başkanlarının makam odasına girin evlatlarınızın bir çayını için, beraber neler yapabileceğinizi konuşun. Hangisi size hayır diyecek, hangisi çay ısmarlamayacak, hangisi çikolata ikram etmeyecek. İnan hepsi sizi gördüğüne çok mutlu olacak. Çünkü siz zaten sıcak kanlısınız, sempatiksiniz. Kimse size hayır demez.

Giderken size tavsiyem yanınızda sürekli fitne fesat çıkaran, dedikodu yapan insanları götürmeyin. Zira onlar kötülükle beslenen insanlardır. Şunu unutmayın başkalarını size kötüleyen günü geldiğinde sizi de başkalarına kötüleyecek insanlardır. Kötülüğe ve kötü insanlara prim vermeyin.

Ölümsüz olmak güzeldir Sayın Çerçioğlu. Ölümsüz olmanın yolu da nefretle kızgınlıkla değil sevgiyle affetmekle olur.

TOPUKLU EFE sana yakışanı yapmanı bekliyoruz, biz de seni ayakta alkışlamaya devam edelim.

Selam ve muhabbetle kalın…