BirGün’den Melisa Ay’ın haberine göre, Rusya'nın güney Krasnodar bölgesindeki Ilsky petrol rafinerisi insansız hava aracı saldırısıyla alev alırken liman ve çevresi de tahliye edildi. Rusya'dan yapılan açıklamaya göre saldırıda yaralanan olmadı, yangınlar da söndürüldü. Günde yaklaşık 138 bin varil kapasiteli Ilsky rafinerisi daha önce de Ukrayna tarafından hedef alınmıştı.
Rusya Savunma Bakanlığı, hava savunma birliklerinin gece boyunca 376 Ukrayna İHA'sını düşürdüğünü açıkladı.
Ukrayna Savunma Bakanlığı da son 96 saatte 35 geminin vurulduğunu açıklayarak "Dün gece 12 gölge filo tankeri daha vuruldu. 9 Temmuz gecesi, İnsansız Sistemler Kuvvetleri operatörleri Azak Denizi'nde 12 tankeri, 1 kargo gemisi ve 1 römorkörü vurdu. Bu, 96 saatte 35 düşman gemisinin vurulması anlamına geliyor" açıklaması yaptı.
"Gölge filo" denilerek Rusya'yla ticaret faaliyetlerinde taşımacılık yapan gemileri vuran Ukrayna'nın hedefindeki 12 tankerden biri de Türk bayraklı Sabahat Telli gemisi oldu.




