Belge hakkında bilgiler veren Garden Of Sun Hotel Genel Müdür Yardımcısı İlknur Helvacıoğlu, 2006 yılında faaliyet açılan otelin 2008 yılında kurumsallaşma ve KYS yolunda çalışmalar başlattığını değinirken, çevre ve sosyal sorumluluk, eğitim, personel ve sosyal faaliyetler, HACCP ve kalite yönetim sistemleri çerçevesinde yapılan çalışmaları anlattı.
Helvacıoğlu ISO 9001:2008 HACCP belgesini Dünyanın en büyük sertifika kuruluşlarından birisi olan NQA tarafından verildiğini belirterek, “22-23 Temmuz 2010 tarihlerinde NQA yetkilileri tarafından Kalite Yönetim sistemimizin tüm aşamaları denetlenerek, ISO standartlarına uygun hazırlık ve uygulama yapıldığı tespit edilmiş ve belgelendirilmeye uygun bulunmuştur” dedi.
Garden Of Sun Hotel"in “ISO 9001:2008 HACCP” belgesini almaya hak kazanan bölgedeki ilk otel olduğunu söyleyen Helvacıoğlu “TUI Travellıfe tarafından 2009 yılında çevre ve sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Gümüş madalya almaya hak kazandık. 2010 yılında hedefimiz altın madalya kazanmak. Ayrıca Garden Of Sun Hotel mutfağı; 2010 yılında Tarım İl müdürlüğü tarafından uygulamaya geçilen beyaz inci uygulamasında Tarım il müdürlüğü tarafından denetlenerek başarılı bulunmuş ve bölgesinde ilk beyaz inci bayrağı almaya hak kazanan otel olmuştur. Bu bayrağı da önümüzdeki günlerde yapılacak törenle alacağız” diye konuştu.
Belgenin omuzlarına ağır bir sorumluluk yüklediğini savunan Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Etkili bir yönetim sistemi, firmalar arasında güven ortamı, ürün/hizmet kalitesinin sağlanması, devam ettirilmesi ve iyileştirilmesi, misafire ürün ve hizmetlerin tutarlılığının güveninin verilmesi için Garden Of Sun Hotel tüm paydaşları ile birlikte, toplam kalite yönetim sistemi doğrultusunda bulunduğu bölgede "Sürdürülebilir Turizm" adına çalışmaya devam edeceğiz” iha