Söke CHP"de gerçekleşen sandık görevlileri eğitim toplantısına CHP Aydın İl Yönetimi eğitim Sekreteri Hulusi Şahinci ve CHP Genel merkezi tarafından görevlendirilen Ertekin Özcan eğitmen olarak katıldı. Sandık görevlilerini eğiten Ertekin Özcan ve eşi Işıl Özcan"ın Almanya"da Sosyal Demokratlarla birlikte çalışmalar yaptığı öğrenildi. CHP İlçe Yönetimi tarafından düzenlenen eğitim toplantısında 12 Eylül tarihinde yapılacak referandum oylamamasında sandık ve alan görevlilerinin sorumlulukları anlatıldı.
Seçimlerin sandıkta kazanıldığını bu nedenle sandık sorumluluğu görevinin çok önemli olduğunu vurgulayan CHP Aydın İl Yönetimi eğitim Sekreteri Hulusi Şahinci; “Sandık görevlileri ile oyların kullanılacağı kurumların alan sorumluları görevlerini öneminin bilincinde olmalı. Sadece oy kullanılacak saatlerde değil, oy kullanma işlemi sona erdikten sonra gerekli tutanakların teslim edilmesine kadar sorumluluklarını bilmeli” dedi.
Referandum sürecine kadar eğitim çalışmalarının devam edeceğini belirten CHP Söke İlçe Başkanı Sevim Şahin; “Söke CHP olarak yapılacak referandum öncesi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerek sandık görevlileri gerekse halkımıza referandum sürecini ve neler yapılması gerektiğini çok iyi şekilde anlatıyoruz. Bu bilinçler tüm partililerimiz çevresindeki herkesi uyarmalı ve bilinçlendirmeli” diye konuştu.
Söke İlçe Merkezinde toplam 128 sandığın bulunduğu öğrenilirken, Söke CHP ilçe merkezi ile bağlı köy ve beldelerde grev yapacak 460 sandık görevlisi belirledi