Haber ve analizlerde “İlişkilerdeki kötüleşme İsrail’de alarm yarattı”, “Türkiye, diplomatik taarruzunu sürdürüyor”, “Erdoğan, Gazze’de kahraman gibi karşılanır”, "Gazze ziyareti gerginliği artırır”, “BM Raporu iki eski müttefiki daha da uzlaşmaz hale getirdi” savlarına yer verildi. 
 
GUARDİAN: "TÜRKİYE DİPLOMATİK TAARRUZUNU SÜRDÜRÜYOR”
Diğer İngiliz gazetesi Guardian, Türkiye’nin yeni yaptırımlarla “tehdit ederek İsrail’e karşı diplomatik taarruzunu sürdürdüğü” değerlendirmesini yaptığı haberinde Başbakan Erdoğan’ın Gazze’yi ziyaret etmesi halinde “duygusal” bir biçimde karşılanacağını ve Hamas’ın kontrolünü ele almasından bu yana Gazze’yi “resmen ziyaret eden ilk dünya lideri” olacağını da vurguladı. 
 
WSJ: “TÜRKİYE BASKIYI ARTIRIYOR”
ABD’nin çok satan gazetesi Wall Street Journal da, Türkiye’nin İsrail üzerindeki baskıyı artırdığını belirtirken Obama yönetiminin krizi gidermek için devreye gireceğine de dikkat çekti. Türkiye ile İsrail arasında yeni bir büyük savunma anlaşması olmadığı kaydedildiği haberde “Türkiye, ambargosunu sıkı biçimde uygularsa başlıca potansiyel zarar, İsrail’den yedek parçaları alımıdır” denildi 
 
NYT: “GAZZE ZİYARETİ GERGİNLİĞİNİ ARTIRIR”
Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’nin yaptırımlarını daha da artırmaya hazır olduğuna dikkat çeken New York Times, Erdoğan’ın konuşmasının gerilimi gidermeye katkısı olmadığı yorumunu yaptı. NYT; Türk hükümetinin İsrail’in özür dilemeyi reddetmesine “öfkeli” olduğunu belirttiği haberinde Erdoğan’ın Gazze’yi ziyaret etmesi olasılığına değinirken ziyaretin muhtemelen iki ülke arasındaki gerginliği daha da artıracağı görüşlerine yer verdi. 
 
EL PAİS: “RAPOR, İKİ ESKİ MÜTTEFİĞİ DAHA DA UZLAŞMAZ HALE GETİRDİ”
İspanya’nın en büyük gazetesi El Pais “Tehlikeli Boşanma” başlığını kullandığı başyazısında hem İsrail hem de Türkiye’yi eleştirdi. BM raporunun, “iki eski müttefiğin daha da uzlaşmaz hale getirdiği”ni savunan gazete, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun bir kez daha “miyopluğu” tercih ettiğini belirtti. Gazete, Türkiye’yi, Arap dünyasının karşısında “saygı duyulan ve vazgeçilmez bir mutatap” olarak nitelediği başyazısında Başbakan Erdoğan'ın “Türk dış politikasını, sokağın hizmetine koymaya hazır gibi göründüğü”nü iddia etti. 
 
DW: “ERDOĞAN GİDEREK DAHA DA SABIRSIZLANIYOR”
Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle, “Türkiye, İsrail’e yönelik tutumunu sertleştiriyor” dediği haberinde “Erdoğan, eski müttefik İsrail konusunda giderek sabırsızlanıyor. Türkiye ile İsrail arasındaki gerilimler kötüleşirken Türk Başbakanı, eski müttefikini ‘şımarık bir oğlan’ olarak davranmakla suçladı” dedi. (ANKA)