Galatasaray'ın kalan maçları neler? Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk için nefes kesecek son haftalara girildi. Galatasaray fikstürü de yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Galatasaray fikstüründe hangi maçlar var? Sarı kırmızılı taraftarların takımlarının kalan haftalarda hangi maçları oynayacağına dair araştırma yapıyor. Galatasaray fikstürü arasında birbirinden zorlu maçlar yer alıyor. İşte, Galatasaray'ın kalan maçları!

GALATASARAY'IN KALAN MAÇLARI NELER?

Fenerbahçe (D) 

Kayserispor (E) 

Konyaspor (D) 

Beşiktaş (E) 

Rizespor (D) 

Başakşehir (E) 

Sivasspor (D)

GALATASARAY KALAN MAÇLARI KAZANIRSA ŞAMPİYON

Beşiktaş, Süper Lig‘in 28. haftasında Başakşehir karşısında 1-0 geriye düştüğü mücadeleyi Atiba ve Burak Yılmaz‘ın golleriyle 2-1 kazandı. Bu sonucun ardından Galatasaray, şampiyonluk şansını kendi eline almış oldu.

Beşiktaş‘a yenilen lider Başakşehir 61 puanda kaldı. 1 maç eksiği bulunan takipçisi Galatasaray, yarın(pazar günü) Kadıköy deplasmanında Fenerbahçe‘ye konuk olacak. Fenerbahçe maçı dahil ligde 7 mücadeleye çıkacan olan sarı-kırmızılılar, tüm karşılaşmalarını kazanması halinde ligi zirvede tamamlayacak.

Pazar günü oynanacak derbide Fenerbahçe‘yi yenmesi durumunda puan farkını 3‘e indirecek olan Galatasaray, 33. haftada ise Başakşehir‘le karşı karşıya gelecek. Sarı-kırmızılı takım, sahasında Başakşehir‘den 3 puan alırsa ikili averajda da üstünlük sağlayarak rakibinin önüne geçecek.

FATİH TERİM SON DÜZLÜKLERİ SEVİYOR

Galatasaray‘ın şampiyonluk yolundaki en büyük güvencesi ise teknik direktör Fatih Terim...

SON 3 SEZONDA ORTALAMA 20.7 PUAN

Terim, Galatasaray ile sezonu bitirdiği son 3 sezonda son 8 haftada ortalama 20.7 puan topladı. Galatasaray, bu 3 sezonda da Fatih Terim ile birlikte şampiyonluk sevinci yaşadı.

Süper Lig‘de şu anda 52 puanı bulunan Galatasaray, Terim‘in son 3 sezondaki ortalamasını tutturması halinde bu sezonu 72 puan ile bitirecek.

Galatasaray, eğer Fatih Terim‘in ortalama 20 puanını alabilirse Başakşehir‘in şampiyonluğu bırakması en az 24 puanın 10‘ununda (4 maç) puan kaybetmesi gerekiyor.

FATİH TERİM‘İN BİTİRDİĞİ VE ŞAMPİYON OLDUĞU SON 3 SEZON

2012/13: 7 galibiyet, 1 mağlubiyet, 21 puan 

2011/12*: 6 galibiyet, 2 beraberlik, 20 puan

2017/18: 7 galibiyet, 1 mağlubiyet, 21 puan

 *(Play-off puanları değil, normal sezon puan durumu göz önüne alınmıştır.)