İki adayın yarıştığı seçimi Mustafa İberya Arıkan kazanmış ve yeni belediye başkanı olmuştu. Seçimin ardından CHP grubundan istifa eden meclis üyesi Süleyman Yörük bugün bir programda adeta açtı ağzını yumdu gözünü.
Süleyman Yörük programda şu sözleriyle dikkatleri üzerine çekti:
"İnsan hayatta ne için yaşar namusu şerefi için yaşar. Toplumun çoğunluğu için geçerlidir bu. Benim süreçte Söke Belediye Başkanı olmak gibi bir fikrim yoktu yani. Ta ki İyi Partili Meclis Üyesi Adem Efe’nin Milliyetçi Hareket Partisi Söke İlçe Başkanı Ömer Akalın’ın telefonla bizzat arayana kadar. Adem Efe, Ömer Başkana Özlem Çerçioğlu’na çok özür dileyerek sinkaflı küfürler eşliğinde başkan biz gemileri yaktık. Sonucu ne olursa olsun bizi partiden ihraç etseler bile bunların oy vermeyeceğiz. Burada Özlem Çerçioğlu’nun saltanatını bitireceğiz diyor. Sonra Cumhur ittifakı ile görüşmelere başlamışlar. Ben ne konuşulduysa aynen bunları kamuoyuna ifade ediyorum. İyi Partililer Adem Efe başta olmak üzere böyle bir plan uyguladılar ve namus şeref sözü verdiler. 4 tane iyi partili meclis üyesinden sadece bir kişiyi orada tenzih ediyorum. Neslihan Hanımı tenzih ediyorum.."
"BANA SÖZ VERİLDİ"
Diğer 3 tane İyi partili Mehmet Mert, Adem Efe Turgay Avcı, bunlar namusu ve şerefi üzerine böyle söz verdiler. Ben ikinci ve ikinci turda onlar hatta bütün planları yapan Turgay Avcı bana dedi ki, birinci ikinci turla onlara verelim ara istemesinler üçüncü turda da biz söz veriyoruz, sana vereceğiz dediler. Ve namus şeref sözü verdi bunlar. Yani bu işler bizim sadece benim kendi görüşmelerimiz değil.. MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, MHP Söke İlçe Başkanı Ömer Akalın’la birlikte görüştük. Görüşmelerde İyi partiden Turgay Avcı, Adem Efe ve Mehmet Mert vardı. Bu üçlü ile başka bir esnaf arkadaşın dükkanına gelerek "bu konuşmalarımız burada kalacak sana söz veriyorum , Namus şeref sözü veriyorum, üçüncü turda sana vereceğim" dediler. Tüm bu görüşmeler seçimlerden birkaç gün önce oldu. Bunlar daha önce de görüşüldü fakat benim öyle bir niyetim yoktu yani. Ne zaman bu arkadaşlar ve Milliyetçi Hareket ilçe Başkanı Ömer Akalın böyle konuşunca bu sözleri verince tabii işin boyutu değişti. İyi Partili arkadaşlar el birliği ile 15, 16, 16 yapıp yani bunların elinden bu Söke’yi almamız lazım diye konuşuldu. Pazalığımızda 2 başkan yardımcılığına verildi. Her şey verildi yani, artı Turgay Avcı efendi, "ben başka yardımcısıyım benim bazı sorunlarım var. Başkan Yardımcısı olarak bir danışmanlık istiyorum ben" dedi. Bunları da konuşuldu. Hepsi konuşuldu. Valla ne olduğunu bilemiyorum. Yani ben dedim ya ben anlam veremiyorum. Yani insanlara anlam veremiyorum. Sen bu lafları o kadar Özlem Hanıma sinkaflı sözleri söyleyeceksin o kadar entrika çevireceksin arkasından ondan sonra kalkacaksın, baş köşelerde poz vereceksiniz. Özlem Hanım'ın yanında fotoğraf vereceksiniz gelip bu ne etiğe sığar, ne ahlaka sığar ne bileyim yani anlamda veremiyorum. Eğer ben bunları yapmadım diyorlarsa şayet bakın yine söylüyorum, birazcık haysiyetleri şerefleri varsa çıksınlar desinler ki biz bunları yapmadık. Bu görüşmeler gerçekleşmedi desinler. Ben de bunların hepsini tek tek ispatlayarak şahıslarla ispatlayarak söyleyebilirim size zaten."
"KAYITLAR VAR"
"Video kayıtları, kamera kayıtları da vardır. Zaten mutlaka bu yapılan görüşme esnasında görüşmeleri var, hepsi var. Hatta Adem Efe ile Turgay Avcı Çağlar başkana rest çektiler Çağlar başkanın da istifa edeceğini söyledi. Söylemiş yani. Adem efendi de söylediği bize "sayın başkanım, siz ilçe başkanı olurken bize sormadınız. Istifa ederken de biz hep bize sormanıza gerek yok" diye kelimeler kullandı yani Adem Efe. Haberi olmaz mı? Mutlaka var. O gün grup toplantısında Özlem hanımın geldiği yerel yönetimlerden sorumlu milletvekilinin geldiğinde de tek konuşan bendim yani Süleyman Yörük’tü. Evet benim kırmızı çizgimiz neydi? Veli Devrim Yerli'nin orada olmaması işte bakın görüyorsunuz. Yani 3 günde yapılan işler 4 ay 4 buçuk senedir yapılmadı. Yani bizim bu yönetimler yönetim zafiyeti olduğu için biz bunlara karşı çıkıyorduk. Yoksa benim Veli Devrim Yerli ile hiçbir şahsi münasebetim yok. Biz sadece isteğimiz Söke'ye hizmet gelmesi bizim istediğimiz bu. Veli Devrim Yerli hizmeti yapmadı yaptırmadı. Başka bir şey değil ama o gün akşam bir gün öncesine bunlar görüşmeler daha önceden oldu. Fakat ben bu tarafa yanşamadım işte belediye başkan yardımcılığı ve Belediye Başkanı olmam falan. Ben de bu taraflara yanaşmadım hiç. Sen öncesine sizin adaylık çıkışınız Kemal Özcan, ben bir gün öncesi 2 sefer 2 kez ben bu artık başkanı aradım dedim ki başkanım bak böyle böyle durumlar var. "
"Ben Veli Devrim Yerli’nin başkan yardımcılığında kalacak olduğunu duydum. Gece 11’de 2 sefer aradım ve bana dönüş yapmadı. Eğer şayet bana dönüş yapmış olsaydı. Yine farklı olurdu her şey. Ama benim kırgınlığımda Ali Kemal Özcan’a. Başka kimseye değil. O zamana kadar Ali Kemal Özcan başkanın hiç dediğimi ikiletmedim. Sağolsun oda bizim bir dediğimizi ikiletmedi. Ama bu safha da buraya gelinmezdi ve bu arkadaşlar böyle bir oraya bir buraya oynamazlardı yani."
"İki gün önce de Mustafa İberya Arıkan başkanımızla görüştüm. Bana bazı vaatler sundu.” Vallahi başkanım benim hiçbir şeye ihtiyacım yok.” Dedi. Oda bana. Bu sekiz-dokuz aylık süreçte de biz senin itibar iadeni geri vereceğiz. Böyle böyle olacak”dedi Ben de kendisine hiçbir şey istemem dedi. Benim işim gücüm var şükür elhamdülillah. Hiç bir şeye de ihtiyacım yok dedim. Aynı bu ifadeleri Mustafa İberya Arıkan’a ve Saime Cantürk hanım efendi vardı yanında. Onların yanında bunları ifade ettim. Ali Kemal Başkanım keşke o gün t4elefonlarını açsaydı. Süleyman abi böyle böyle deseydi. Ya d şöyle olacak böyle olacak deseydi. Çok farklı olurdu. Kimsenin yüzüne söylemeyeceğim kelimeyi arkasından konuşmam. Veli Devrim Yerli başkan yardımcılığı olayında devam etmeseydi benim başkan adaylığım söz konusu değildi. Sadece Adem Efe aradı. Bende Telefonlarını açmadım yani. Evet seçimden sonra aradı Adem Efe, bende telefonlarını açmadım."