Yapılan çalışmalar sonucu il genelinde 74 tüccar incir depolama alanlarında hijyeni sağladı. Yapılan eğitim ve denetim çalışmaları sonunda kurallara uygun depolama yapan 74 işletmeye “Çalışma izni ve Gıda Sicil Belgeleri” törenle teslim edildi.
Aydın Ticaret Borsası Salonu"nda düzenlenen törene, Vali Hüseyin Avni Coş, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Menaşe Gabay, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Tarım İl Müdürü Muhsin Temel işletme sahipleri ve davetliler katıldı.
Törenin açılışında konuşan, Aydın İl Tarım Müdürü Muhsin Temel son yıllarda Ülkemizde ve alıcı ülkelerde bulunan tüketicilerin bilinçlenmesiyle birlikte yaş ürünlerde olduğu gibi kuru ürünlerde de kalite ön plana çıkmaya başladığını belirterek “Türkiye'de bir çok meyve türünün üretimi ile yurt içi tüketimi karşılanmakta, bunun yanı sıra dış ticareti de yapılmaktadır. Aydın İli açısından en önemli dış satım ürünü sayılabilen kuru incir Türkiye'nin geleneksel ihraç ürünleri arasında ilk sıralarda bulunmaktadır. İl Müdürlüğümüzce İlimizde kuru incir depolama tesisi olarak faaliyette bulunan işyerlerinde yapılan denetimler ve işyeri yetkililerimizin üstün gayretleri ile 74 adet depomuz ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda hem gerekli belgeleri temin etmiş hem de depolarını teknik ve hijyenik şartlar yönünden uygun hale getirerek İl Müdürlüğümüzden "Çalışma İzni ve Gıda Sicili Belgesi" almaya hak kazanmış bulunmaktadır” dedi.
Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Menaşe Gabay ise kuru meyve ürünlerinin üretim ve ihracatının arttırılması için çaba sarf ettiklerini belirterek , hijyen kurullarına uyan ve yönetmeliklere uyan herkese teşekkür etti.
Konuşmasında kaliteli üretimin önemine değinen Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, firma sahiplerine ve tüccarlara “Kendiniz yemeyeceğiniz ürünü satmayın, gıdada hijyen çok önemlidir” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından 74 firmanın temsilcilerine “Çalışma İzni ve Gıda Sicili Belgesi" verildi. Bu arada katkılarından dolayı Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu tarafından Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş"a ve Tarım İl Müdürü Muhsin Temel"e plaket verildi. -iha