Geçtiğimiz günlerde yakalanan PKK üyesi bir kişinin ifadeleri doğrultusunda bu sabah Başakşehir'de başlatılan kazı yaklaşık 4 saat sürdü. Olimpiyat Stadı'nın yakınındaki ağaçlık alandaki aramada dedektör ve köpekler kullanıldı. Saat 13.00 sıralarında sonuçlanan kazı da 22 parça halinde 230'ar gramlık A4 ve yönlendirmeli fabrikasyon patlayıcıdan oluşan toplam 6 kilo 900 gram patlayıcı ile 2 fünye ele geçirildiği belirtildi.
'DEHŞETLİ PATLAYICI'

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Bahçeşehir'de ele geçirilen patlayıcıyla ilgili açıklamada bulundu. Başbakan Erdoğan'ın Başakşehir Belediyesini ziyaretine katılan Mutlu, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vali Mutlu, " Olimpiyat stadyumu çevresinde, izlediğimiz bir istihbaratın sonucunda ele geçirilen bir bomba düzeneği var . Bunun ilgili elimizde bir kişi var " dedi. Ele geçirilen kişinin terör örgütü mensubu olduğunu söyleyen Mutlu, " 5 kilo civarında önemli bir patlayacı madde olduğu tespiti var. Cinsi konusunda labaratuar incelemesi sürüyor. Hedefleri konusunrda istihbaratımız ciddi çalışmayı sürdürüyor" şeklinde konuştu.

Vali Mutlu'ya işlik eden İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da, " Dehşetli bir patlayıcı, önemli bir patlayıcı, plastik bir patlayıcı, şimdiye kadar olanların hepsinden daha önemli" diye konuştu. (dha)