Türkiye’de müze ve ören yerlerine girişlerde yeni bir dönemin hazırlığı yapılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı yeni sistemle birlikte ziyaretçilerin gişelerde bekleme süresinin azaltılması ve giriş işlemlerinin dijital ortamda kolaylaştırılması hedefleniyor.

Planlanan sisteme göre vatandaşlar, müze ve ören yerleri için giriş haklarını e-Devlet veya mobil uygulama üzerinden satın alabilecek. Ödeme işleminin ardından ziyaretçiler, giriş sırasında T.C. kimlik kartlarını turnikelerde okutarak müze veya ören yerine geçiş yapabilecek.

Aydın'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak
Aydın'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak
İçeriği Görüntüle

Böylece bilet almak için gişelerde sıra bekleme zorunluluğunun ortadan kaldırılması ve giriş işlemlerinin daha hızlı hale getirilmesi amaçlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmanın 2026 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Yeni sistemin hayata geçirilmesiyle müze ve ören yerlerinde dijital hizmetlerin geliştirilmesi ve ziyaretçi deneyiminin iyileştirilmesi planlanıyor.