1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında Adnan Menderes Üniversitesi Atça Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen 'Madde Bağımlılığı ve Korunma Yolları' konulu konferansta konuşan Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi Aydın İl Temas Görevlisi Abdülkerim Yıldırım, bağımlılığın tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu belirtildi.

Atça Meslek Yüksekokulu konferans salonunda Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, Emniyet Amiri Ahmet Sakallı, Jandarma Başçavuş Ahmet Yılmaz, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen konferansta konuşan Yıldırım, madde bağımlısı olan insanların çoğunlukla bunun farkında olmadığını vurgulayarak, “Bir kereden bir şey olmaz demeyin. O kıskaca düşersiniz. Madde kullanımı insanlık suçudur. Kişi sadece kendine değil, topluma, insanlığa zarar verir. Bağımlılık sadece bağımlının değil, tüm toplumun sorunudur” dedi. Herkesin hayatıyla kumar oynamaya hakkı olmadığını ifade eden Yıldırım, madde bağımlılığına iten nedenler arasında yüzde 42 ile ilk sırayı merak duygusunun aldığını söyledi. Arkadaş çevresi ve aile sorunlarının da gençleri madde bağımlılığına ittiğine işaret ederek, “Maddeye başlamak kolay, kurtulmak zordur” dedi.
Konferans, Atça Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr.İbrahim Gençsoylu tarafından Yıldırım’a teşekkür plaketi verilmesi ile sona erdi.