Rusya liderinden memnun olmayanların oranı ise yüzde 19. Kentlilerin yüzde 27'si, Güney ve Kuzey Kafkasya bölgelerinin yüzde 25'i ve erkeklerin de yüzde 25'i Putin yönetiminden rahatsız.

Ankete katılanların yüzde 50'sine göre Putin'in iktidara geldiği 2000'den bu yana başarılı işleri hatalarından çok daha fazla.

Vatandaşların yüzde 27'si Rusya'nın dış politikasında pozitif değişim olduğunu, savunma kapasitesinde yüzde 24, sosyal politika ve ekonomi alanlarda yüzde 20 olumlu ilerleme olduğunu belirtti. Maaş ve emeklilerin durumlarını iyileştirdiğine inananların oranı yüzde 13'te kaldı.

Putin'i başarısız görenlerin yüzde 7'si ekonomik alanda gerileme olduğunu, ücret ve emeklilerin durumunun kötüleştiğini savunuyor. Rüşvette artışı gerekçe gösterenler yüzde 5, artan fiyatlar ve enflasyonu olumsuz olarak gösterenler ise yüzde 4'de kaldı.

Vatandaşların yüzde 38'i tarımda kötüye gidiş olduğunu düşünürken, yüzde 32 sağlık alanında ve yüzde 21 sanayi alanında gerileme olduğunu belirtiyor.

RUS KADINLARIN YÜZDE 20'Sİ PUTİN'İ EŞ OLARAK KABUL EDEBİLİYOR

Levada Araştırma şirketi ise Rus liderle ilgili ilginç bir araştırma yaptı. 21-24 Eylül tarihlerinde 1600 Rus kadınla görüşülerek gerçekleştiren araştırmaya göre yüzde 20 Putin'le evliliğe olumlu yanıt verdi. Yüzde 66 hayır cevabını verirken, yüzde 14 düşünmek için zamana ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

Putin'in eşi Lyudmila kamuoyunda çok az görülürken, kızları Yekaterina ve Marina kameralardan uzak bir yaşam sürüyor. Son olarak Putin'in danışmanı Dmitri Peskov, Rus liderin aile yaşamının normal olarak devam ettiğini ifade etmişti.

Rus liderin doğum gününü ailesi ile birlikte kutlayacağı belirtilirken, Kremlin yanlısı Naşi gruplar da Putin için sokak etkinlikleri düzenleyecek.