Mustafa Koç, "Türkiye için değer üretenlerin farkındayız. Bu çalışmaların sürmesi için destek vermek istiyoruz" dedi.

Her yıl farklı dallarda verilen Vehbi Koç Ödülü'nü, bu yıl 'kültür-sanat' alanında Prof. Dr. Filiz Ali aldı. Ali, 100 bin lira para ödülü de olan bu ödülü, 1995'te arkadaşlarıyla birlikte kurduğu ve bugün genç müzisyenlerin birlikte yaşama mekanı olan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA) ile aldı.

Model üretiyoruz

Bu amaçla önceki gece düzenlenen törende konuşan Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, hızla değişen dünyada toplumsal kalkınma konusunun sivil toplumun, özel sektörün ve hükümetlerin başlıca önceliği haline geldiğini ifade etti. Koç, şirketlerin sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte toplumsal gelişimi hızlandırmaya ve tekrarlanabilen modeller üretmeye çalıştıklarını söyledi. Dedesi Vehbi Koç'un "Ülkem varsa ben de varım" felsefesinin bugünkü anlamda modern kalkınma kavramına denk düştüğünü de dile getiren Koç, "Türkiye için değer üretenlerin farkındayız. Onların çalışmalarının devam etmesi için bir destek de biz vermek istiyoruz" dedi.

Ödüle inanamadı

Ünlü şair ve yazar Sabahattin Ali'nin de kızı olan Filiz Ali ise şunları söyledi: "Ödülü alacağımı bilmeme rağmen yaşadığım heyecan duygularımı anlatmama yetmiyor. Ayvalık'taki akademiyi her öğrencinin bir enstruman çalma hakkı vardır düşüncesiyle kurduk" dedi. Bu akedemidi Ayla Erduran, Suna Kan, İdil Biret, Peter Bruns, Lukas David, İlhan Usmanbaş, Maria Kliegel, Enis Batur gibi sanatçılar ustalık sınıfları ve atölyeleri yönetiyor.

İSTANBUL (Bugün)