İngiliz anamuhalefet lideri David Cameron'ın 6 yaşındaki oğlu Ivan, "Ohtara sendromu" olarak bilinen epilepsi hastası 6 yaşındaki oğlu Ivan Cameron, hastalıkla olan mücadelesine yenik düşerek öldü.

İngiliz Muhafazakar Parti ve muhalefet lideri David Cameron'un 6 yaşındaki oğlu Ivan Cameron'un yaşamını yitirmesi, İngiliz Parlametosunu yasa boğdu.

Ivan Cameron'un ölümü nedeniyle dün "Prime Minister"s Questions' (Başbakan"ın Soruları) adı verilen oturum, 1994 yılından bu yana ilk kez iptal edildi.

David Cameron'un "Ohtara sendromu" olarak bilinen epilepsi hastası 6 yaşındaki oğlu Ivan Cameron, hastalıkla olan mücadelesine yenik düşerek öldü.

İngiltere'de geniş yankı bulan haber, Times gazetesinde, "6 yaşındaki Ivan"ın kısa hayatında çektiği acılar, İngiltere"de bir değişimi yaratabilecek mi?' başlığıyla yer aldı.

Cameron ve eşinin, gençlik yıllarında lüks ve ayrıcalıklı hayat sürdüğünü, çocuklarının sürekli bakım ihtiyacını sosyal sigortalar kurumu benzeri ulusal sağlık hizmetleri NHS bünyesinde karşıladığını yazan gazete, “Partisinin geleneksel olarak kuşkuyla baktığı ve varlığını sorguladığı ulusal sağlık sistemini yakından tanıdıkça da, bir parti kongresinde açık bir şekilde yüksek sesle NHS"in İngiltere için önemini vurguladı. Küçük Ivan ilham verdiği babası Cameron'u, Cameron da partisini değiştirdi. Peki partisi bu deneyimin ışığında İngiltere"de bir değişim yaratacak mı?” sorusunu gündemine taşıdı.


HÜRRİYET