AYDINPOST ÖZEL-Aydın Genç İşadamları Derneği organize ettiği iftar yemeği Anemon Otel"de yapıldı.

AKP Milletvekili Mehmet Erdem, CHP Milletvekili Özlem Çerçioğlu, MHP Milletvekilleri Ali Uzunırmak ile Recep Taner"in de katıldığı iftar yemeğinde AYGİAD üyeleri de ilgi gösterdi.

Aydın"daki ekonomik sorunların gündeme taşınarak kısa başlıklar halinde değerlendirdiği yemekte konuşan Aydın Genç İşadamları Derneği Başkanı Selçuk Güler, “Aygiad olarak 16. iftar yemeğimizde sizlerle buluşmaktan gurur duyduğumuzu bilmenizi isterim. Hem iftar yemeği dolayısıyla bir arada olmak hem de yaşadığımız kentin ekonomik sorunlarını paylaşmak adına verilen yemeğe gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ediyorum. AYGİAD her zaman Aydın"da üzerine düşen yapmaya çalışmakta üstün gayret göstermektedir. İş dünyasının sıkıntıları olduğu kadar, talepleri de söz konusudur. Daha sık bir araya gelerek bunları değerlendirmek arzusundayız. Özellikle sayın vekillerimize yoğun programlarına rağmen vakit ayırdıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Sema gösterisinin de sunulduğu iftar yemeğinde tek tek söz verilen Aydın milletvekilleri konuşmalarında ekonomide gelişmeleri değerlendirirken, zaman zaman sert eleştirilerde de bulundular.

AKP Milletvekili Mehmet Erdem, “Artık Türkiye bir otobana girmiş ve ilerlemektedir. Bundan da geri dönüş yoktur. Ekonomik sıkıntılarımız olduğu gerçek. Aydın da bundan nasibini almaktadır. Çünkü tarımda verimliliğimiz oldukça düştü. Kaliteli üretimi gerçekleştiremezsek bu durum devam edecektir. Yenilenebilir enerji konusunda yasa çıktı. Aydın"da 4 farklı koordinat MTA tarafından tespit edildi. 14 Ekim"de ise ihalesi yapılacak. Aydın"ın açılımının turizmde olduğunu düşünüyorum” dedi.

CHP Milletvekili Özlem Çerçioğlu ise, “Aydın"da nereye gitsem artık emekli şehri olduğumuz konuşuluyor. Üzülerek belirtmek istiyorum ki kentte sanayi gelişmedi. Nedeni işadamlarımız değil tabiki. Yaklaşık 43 il teşvik kapsamına alındı ancak Aydın bunların arasında yok. Doğrusu Uşak"ı kıskanmıyor değilim. Bu il hepimizin” diye konuştu.

Türkiye"de işlerin liyakat esasına göre yapılmadığının altını çizen MHP Milletvekili Ali Uzunırmak da “Bugün İhracatçılar Birliği Başkanlığına bile ithalata ağırlık veren biri seçildi. Nereye gidiyoruz arkadaşlar? Türkiye"de işleri iyi gidince biz yaptık deniyor da, kötü gidince neden global ekonomi suçlanıyor? Allah akıl verdi. Mantığımızı kullanarak sıkıntıların üstesinden gelebilecekken kimsenin kılını kıpırdattığı yok. Ekonomide yalan söyleyerek ayakta kalınmayacağını da bilmemiz gerek. Ve bu söyleyenen yalanlar aslında halka da yönelmiş birer tehdittir” dedi.

Son olarak söz alan MHP"li vekil Recep Taner, “Türkiye"de yabancı sermaye furyası almış başını gidiyor. Kuşadası ve Didim"in yaz dönemindeki hareketliliği dolayısıyla teşvikten faydalandırılmıyoruz. Aynı gemide gidiyoruz lakin, temennimiz geminin su almamasıdır” şeklinde konuştu.

 

YEMEKTEN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN...