İBB Davası’nda daha önce savunma yaptığı sırada şekerinin düşmesi nedeniyle bayılan ve 14 ay süren tutukluluğun ardından tahliye edilen Kültür A.Ş. Bilgi Teknolojileri Müdürü Erdinç Çolak, savunmasını tamamladı, hakkındaki suçlamaları reddetti, beraatini istedi.
Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 53’ü tutuklu 436 sanıklı İBB Davası’nın 92’nci günü, İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi’ne inşa edilen yeni duruşma salonunda devam ediyor.
Mahkeme Başkanı, bugün beyanları dinlenecek tutuksuz sanıkların ardından ek iddianame ile dosyaya eklenen tutuklu sanıkların esasa ilişkin savunmasını almaya başlayacaklarını söyledi.
Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanıklardan biri de Kültür A.Ş. Bilgi Teknolojileri Müdürü Erdinç Çolak oldu.
Çolak, davanın 44. gününde, savunmasını yaptığı sırada şekerinin düşmesi nedeniyle kürsüde ayakta duramamış, bayılmak üzere olan Çolak salondan çıkarılmış, savunmasına devam edememişti. Çolak, "403 gündür tutukluyum, kalp damarımın değiştiğini, diyabetimin olduğunu, hipertansiyon hastası olduğumu beton tabutun içinde her gün 16 tane hap içtiğimi biliyordunuz. Beni burada cezalandırırken evlatlarımı da dışarıda cezalandırmayı tercih ettiniz" demişti. Erdinç Çolak, davanın 53. gününde sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmişti.





