Bir tapu bir kişiye ait olabileceği gibi birden fazla kişiye de ait olabilir. Bu tür tapu türlerine hisseli tapu adı verilmektedir. Bu tapuya sahip tüm maliklerin payı oransal olarak bellidir. Peki “Hisseli tapu sahiplerinin dikkat etmesi gereken hususlar nelerdir? Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?”

HİSSELİ TAPU DIŞARDAN BİRİNE SATILIR MI?

Bir taşınmaz üzerinde hisse sahibi olan kişiler satın almadığı zaman bir başkasına satış mümkündür. Ancak hisse sahiplerinin haberi olmadan satış yapılır ise diğer pay sahiplerinin önalım davası açmaya hak kazanacağını belirtmek gerekmektedir.

HİSSELİ TAPUDA YERLER BELLİ OLUR MU?

Hisseli arsa üstünde noterden anlaşma yapılarak kullanılacak yerler belirlenebilir ve bu anlaşmayı tapuya da şerh ettirebilirler. Böyle bir şerh bulunur ise hissedarların kullanım yerlerinin ölçümü yapılabilir.

Ne altın, ne dolar ne de ev! Yatırımın gözdesi arsa ve tarla oldu Ne altın, ne dolar ne de ev! Yatırımın gözdesi arsa ve tarla oldu

HİSSELİ TAPU E-DEVLETTE GÖRÜNÜR MÜ?

Tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kayıtları, yeni yılın ilk yarısından itibaren tapu müdürlüklerine gitmeden "e-devlet" sistemi üzerinden alınabilecek.

TAPUNUN HİSSELİ OLUP OLMADIĞI NASIL ANLAŞILIR?

Hisseli tapuda gayrimenkul sahiplerinin adı açık bir şekilde yazılır. Bununla birlikte gayrimenkulün kaç ortağının bulunduğu da belirtilir. Bu şekilde o gayrimenkulün kaç ortağa sahip olduğu belgelenmiş olur. Hisseli tapuda belirtilmeyen tek ayrıntı hangi ortağın hangi bölümün sahibi olduğudur.