Türk Silahlı Kuvvetlerine yerleştirilmiş FETÖ mensuplarının deşifre  edilmesi çalışmalarında, bazı kişilerin, Bursa'daki büfe telefonlarından "mahrem  imamlar" tarafından ardışık ve periyodik arandıklarının belirlenmesinin ardından  dün 14'ü muvazzaf yarbay, yüzbaşı, üsteğmen, teğmen ve astsubay olmak üzere 26  zanlı hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlükleri  ekiplerinin koordinesinde Bursa'nın yanı sıra Adana, Ankara, Balıkesir,  Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzurum, Hakkari, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Muğla,  Şanlıurfa, Yalova'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 23 şüpheli yakalandı.  Bu kişilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

 Diğer 3 zanlının yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Van'da FETÖ tutuklaması

Öte yandan Van merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet  Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden biri  tutuklandı. 

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Van Cumhuriyet  Başsavcılığı koordinesinde, FETÖ/PDY'nin deşifre edilip faaliyetlerinin  sonlandırılması ve örgüt mensuplarının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Terör örgütü adına bir yurtta müdürlük yapan, 15 Temmuz darbe  girişiminin ardından sözde Erciş ilçesi imamı olan firari Ü.A. ile tutuklu örgüt  mensuplarının ailelerini örgüt yapısında tutmak için maddi yardımda bulunan ve  haklarında ifade/bilgi olan terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon  düzenlendi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince,  Van/Erciş merkezli Trabzon, Kayseri, Kocaeli ve Osmaniye'de düzenlenen eş zamanlı  operasyonda aralarında Ü.A'nın da bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerden A.Ü. işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede  tutuklandı, 4'ü ifadelerinin ardından, bir şüpheli de adli kontrol şartıyla  serbest bırakıldı.