Genelkurmay Başkanlığı, bir gazetede Aktütün Karakol baskınına ilişkin görüntülerin başka bölgelere ait olduğunu açıkladı. Genelkurmay, İnsansız Hava Aracı (İHA) tarafından elde edilen görüntüler doğrultusunda tespit edilen terör gruplarının Tük savaş uçakları tarafından etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Genelkurmay'da düzenlenen haftalık basını bilgilendirme toplantısında, Aktütün saldırısına ilişkin yaşanan tartışmalara değindi.


Konuya ilişkin alınan yayın yasağını hatırlatan Tuğgeneral Gürak, ellerinde her türlü belge ve bilgi bulunduğunu, var olan soruşturmanın tamamlanmasının ardından bunları kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi.


Keritepe'deki terörist unsurların İnsansız Hava Aracı'ndan gelen bilgiler doğrultusunda Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları tarafından imha edildiğini belirten Tuğgeneral Gürak, herhangi bir istihbarat zafiyetinin bulunmadığını da vurguladı.


Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cudi Dağı'nın doğusunda Besta bölgesinde 14 Ekim 2008 günü sızma girişiminde bulunan iki ayrı terörist gruba düzenlenen operasyonun ardından elde edilen dinleme dokümanından, teröristlerin 30'un üzerinde zayiat verdiklerinin ve zayiatların bir bölümünü bölgeye gömdüklerinin, bir bölümünü ise yanlarında götürdüklerinin, hatta yaralı bir teröristin infaz edildiğinin anlaşıldığını bildirdi; herhangi bir istihbarat zafiyeti olmadığını belirtti.


Genelkurmay Başkanlığı, 14 Ekim'de bir gazetede yayımlanan Aktütün Jandarma Karakolu Bayraktepe Mevkisine yapılan saldırı sonrasındaki operasyonlara ilişkin görüntülerin operasyonlara ait olmadığını, saldırı sonrasında tespit edilen hedeflerin Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F16'lar tarafından tam isabetle vurulduğunu bildirdi.


Toplantıda Aktütün saldırısına ilişkin iddialara da yanıt veren İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, bir gazetede yayınlanan görüntülerin "Birinci görüntü Kandil'e diğeri ise Çeritepe'ye ait. Gazetedeki görüntüler Aktütün değil. Gazetedeki görüntüler ilceleniyor. Gazetenin görüntüleri incelemeye alındı. Genelkurmay Askeri Savcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda bu görüntülere ait koordinatlar kamuoyuna açıklanacak." dedi.