Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’in talimatıyla teyakkuza geçen Efeler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (EFAK), yaşanan olumsuzlukların hemen ardından bölgeye intikal ederek kurtarma ve tahliye çalışmalarına katıldı. Altyapı yetersizlikleri nedeniyle ilçenin pek çok noktasında cadde ve sokakların nehre dönüştüğü Söke’de, EFAK ekipleri vatandaşların mağduriyetini gidermek adına ilk andan itibaren sahada yoğun bir mesai harcamaya başladı.

Sağanak yağış Söke'de hayatı felç etti
İlçe genelinde etkisini hissettiren kuvvetli yağışlar, Söke'de ciddi bir yıkıma ve aksamaya yol açtı. Mevcut altyapı sorunlarının yağışın şiddetiyle birleşmesi sonucunda birçok mahallede su baskınları yaşanırken, bazı yollarda çökmeler meydana geldi ve ulaşım durma noktasına geldi. Derelerin taşmasıyla birlikte ev ve iş yerleri suyla dolan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bölgedeki durumun ciddiyeti üzerine harekete geçen Efeler Belediyesi, uzman ekiplerini ve teknik imkanlarını komşu ilçenin kullanımına sunarak, afetin etkilerini minimize etmek için seferber oldu.

EFAK ekiplerinden sahada koordineli müdahale
Söke'ye ulaşan EFAK üyeleri, bölgedeki yerel ekiplerle koordineli bir şekilde kritik noktalarda görev aldı. Su basan alanlarda su tahliye işlemlerini gerçekleştiren ekipler, bir yandan da tıkanan rögar kapaklarını açarak biriken suyun kontrollü bir şekilde akışını sağladı.

Sokak aralarında mahsur kalan vatandaşlara destek olan ve ulaşımın aksadığı yollarda temizlik çalışmaları yapan ekipler, günlük yaşamın normale dönmesi için gece gündüz demeden çalışıyor. Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, dayanışma ruhuyla hareket ettiklerini belirterek, Söke halkının yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.




