Bursa'da yurttan kaçan 14 yaşındaki kız çocuğu Y.C'yi şehir merkezinde fuhuş yapması için erkeklere pazarladığı öne sürülen biri kadın iki kişinin sorgusundan sonra Y.C. ile cinsel ilişkiye girdiği belirlenen 7 kişi daha polis tarafından yakalandı.



Yapılan bir ihbarı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı bir yurttan bir süre önce kaçan Y.C. adındaki kız çocuğunu para karşılığı erkeklere pazarlayan 27 yaşındaki C.K. ile 32 yaşındaki M.K. isimli kişiyi gözaltına almıştı. Zanlıların C.K.'yi daha önce 100 TL karşılığında erkeklere pazarlayıp, kendisine para vermediği belirlenmişti. Soruşturmayı genişleten Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Y.C. ile cinsel ilişkiye giren 20-50 yaşlarındaki B.Y., S.B., E.E., M.Ö., M.B., Ş.G. ile M.D.'yi dün akşam yakaladı.



KAYBOLDUĞUNU SANDIĞI EŞİNİN SUÇUNU EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE ÖĞRENDİ



Sorgulamaları tamamlanan biri kadın 9 kişi bugün "insan ticareti yapmak", "cinsel istismar", "fuhuşa teşvik" ve "yaşı küçük kız çocuğuyla ilişkiye girmek" suçlarından adliyeye çıkartıldı. Bu sırada Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne gelen bir kadın, kaybolduğunu sandığı eşi E.E.'nin, Y.C. isimli kız çocuğuyla ilişkiye girdiği için gözaltına alınıp adliyeye çıkartıldığını görünce gözlerine inanamadı. "Allah senin belanı versin. Ailemize bunu da mı yapacaktın?" diyen genç kadın ağlayarak emniyet müdürlüğünden uzaklaştı